Cat de util este un aparat de curatat cu aburi? Tu stii...

Cat de util este un aparat de curatat cu aburi? Tu stii cum il alegi?

0

Atunci cand vrem sa mentinem curatenia cat mai usor, tindem sa alegem cele mai bune aparate care sa fie capabile sa ne ajute. Cap de liste este aspiratorul, urmat de aproape de mopul cu aburi, dupa care de aparatul de curatat cu aburi. Despre cel din urma vom discuta noi mai multe in cadrul acestui articol, iar asta pentru ca, desi este destul de frecvent ales de catre romani, inca sunt multe persoane care nu sunt convinse de numeroasele avantaje pe care acesta ni le ofera.

Putem spune, fara nici o exagerare, ca aparatele de curatat cu aburi au revolutionat produsele destinate curateniei, iar asta pentru ca ele aduc o mare contributie la obtinerea si mentinerea curateniei si a igienei in casa noastra. Avantajele pe care acesta le ofera sunt foarte multe la numar, fiind chiar pacat sa nu te poti bucura si tu de ele, mai ales ca preturile unor astfel de produse nu sunt deloc unele ridicate.

Nu doar ca ofera performante ridicate in ceea ce priveste completa igienizare a suprafetelor pe care il folosim, dar un aparat de curatat cu aburi portabil este si foarte usor de folosit, oferindu-ne mobilitate maxima, astfel incat sa curatam fara probleme orice coltisor al casei noastre. Datorita modului in care functioneaza acesta (si anume folosindu-se la maxim de puterea oferita de aburul fierbinte) el poate omora pana la 99% din bacteriile si germenii care se pot gasi pe diferitele suprafete din locuinta noastra, astfel incat sa aiba loc o igienizare completa a acestora. De un real ajutor este in baie si bucatarie, acolo unde se si gaseste un numar mare de microbi si bacterii.

Pe langa asta, daca o sa folosim un aparat de curatat cu aburi bun putem elimina in mod eficient depunerile de calcar din baie (de pe cada, robineti, chiuveta, dus si asa mai departe), precum si sa dezinfectam vasul de toaleta. Petele de grasime din bucatarie vor deveni si ele de domeniul trecutului, iar asta pentru ca aburul, prin incalzirea grasimii, va duce la dezintegrarea sa cat ai clipi. Nu mai trebuie sa freci sau sa folosesti produse care contin substante toxice. Totul se realizeaza intr-un mod cat se poate de natural.

Exista bineinteles si cateva dezavantaje, dar ele sunt atat de putine la numar incat le putem trece cu vederea. De exemplu, daca vom folosi aparatul de curatat cu aburi pentru a scoate murdaria din anumite testaturi, timpul de uscare al acesteia va fi unul mai ridicat. De asemenea, nu e recomandat sa il folosesti pe suprafetele din lemn, deoarece stim cu totii ce efect poate sa aiba apa asupra lor.

Acum ca am stabilit cat de util poate fi un astfel de aparat urmatorul pas este sa vedem cum facem sa il alegem pe cel care sa ne ajute cel mai mult. Primul lucru la care tu va trebui sa te uiti este puterea pe care acesta o are. Noi recomandam ca atentia ta sa se indrepte doar catre acele aparate care sunt capabile sa ofere o putere de 1500 W cel putin, acestea fiind cele mai bune si mai performante, tu putand sa le folosesti intr-un numar cat mai mare de situatii.

Dupa aceea o sa te uiti la care sunt capacitatea si presiunea rezervorului, ele oferind informatii pretioase legate de cat de mult putem folosi aparatul pana sa fim nevoiti sa il realimentam cu apa, respectiv cat de bun este in eliminarea bacteriilor si germenilor, daca presiunea este una cat mai ridicata (noi recomandam undeva in jurul a 3,5 – 4 bari).

La fel ca in cazul oricarui alt aparat care se foloseste de aburi, si in cazul de fata ne vom uita la debitul de abur pe care acesta il are. Un model bun, care te va ajuta intr-un numar cat mai mare de situatii, este capabil sa ofere un debit de cel putin 90 de grame pe minut.