Transformă camera copilului tău în locul perfect pentru învăţat

Transformă camera copilului tău în locul perfect pentru învăţat

0

Cu atât de multe tentaţii ce gravitează în jurul său, distrăgându-i atenţia în fiecare zi, să îţi poţi convinge copilul să înveţe poate fi o adevărată provocare. Cu toate astea, sunt o mulţime de teme de făcut, iar carnetul de său trebuie să se umple de note mari. De aceea, trebuie să te asiguri că acasă, puiul tău dispune de cele mai bune condiţii şi că învaţă de fiecare dată cu plăcere. Cu câteva mici modificari şi achiziţii convenabile, îi poţi oferi un mediu mult mai prielnic pentru teme, chiar în camera lui:

Un scaun confortabil creşte puterea de concentrare

Atunci când învaţă, copiii dau cel mai bun randament dacă stau la birou. Patul iese din discuţie, deoarece puterea de concentrare scade considerabil atunci când copiii adoptă această poziţie pentru a învăţa. De aceea, e bine să stea într-o poziţie corectă la birou, benefică pentru coloana vertebrală şi ochi. O poziţie greşită nu numai că îi produce un disconfort fizic, pe care îl va asocia în scurt timp cu orele de învăţat, dar îi va şi bloca dezvoltarea armonioasă. Alege un scaun pentru copii cu spătar confortabil şi o înălţime reglabilă. Acest ultim aspect este extrem de important, deoarece micuţul tău trebuie să atingă podeaua cu picioarele, iar coatele trebuie să stea cu uşurinţă pe masă.  

Lumina albă este benefică pentru ochi

Este foarte important ca lumina de care copilul tău se bucură, în orele dedicate studiului, să nu îi obosească ochii. De aceea, îţi recomandăm ca pe timpul zilei să se bucure de cât mai multă lumină naturală. Asigură-te că biroul este aşezat lângă fereastră, iar copilul tău stă cu faţa la geam, nu invers. După lăsarea serii, lumina artificială trebuie să asigure cele mai sănătoase condiţii de studiu. Lampa sa de pe birou trebuie să emane o lumină albă, pentru că este cea mai odihnitoare pentru ochi şi redă cel mai bine culorile.

Nimic nu trebuie să îi distragă atenţia

Dacă cel mic obişnuieşte să petreacă foarte mult timp jucându-se pe tabletă sau uitându-se la desene animate, trebuie să îi explici că aceste activităţi trebuie să se oprească acolo unde încep orele de studiu. Nu îi impune într-un mod tăios acest lucru, ci încearcă să te gândeşti la un program care să alterneze învăţatul cu jocurile pe tabletă. După ce a început să lase deoparte tehnologia, atunci când învaţă, nici tu nu ar mai trebui să îi fragmentezi programul de studiu. Lasă-l să înveţe în linişte şi nu îl întrerupe decât dacă intervine ceva foarte urgent.

Iată câteva soluţii simple prin care să îmbunătăţeşti procesul de învăţare al copilului tău. Este foarte important ca aceste schimbări să nu fie extrem de bruşte, ci le poţi face treptat, făcându-l pe cel mic să se obişnuiască progresiv cu ele. Scaunul copilului tău, precum şi lumina lămpii de pe birou, trebuie să ofere cele mai bune condiţii de studiu şi să asigure în acelaşi timp o dezvoltare armonioasă a organismului. Aşa că ţine cont de toate aceste sugestii şi transformă camera copilului tău într-un loc mult mai bun pentru orele de studiu.