Cat de utila este o masina de spalat cu functie de uscare?...

Cat de utila este o masina de spalat cu functie de uscare? Merita cumparata?

0

Masina de spalat rufe a devenit unul dintre acele electrocasnice omniprezente. Practic ea nu mai este de foarte mult timp un simplu moft, ci o adevarata necesitate, mai ales in cazul in care familia noastra este una numeroasa. Nu doar ca spalatul manual al rufelor iti ia foarte mult timp, dar si eficienta tinde sa fie una foarte scazuta, murdaria in unele cazuri refuzand sa dispara cu una cu doua, asadar se impune folosirea unei masini de spalat, chiar si atunci cand vorbim de un model mai ieftin.

Un alt electrocasnic care a inceput sa fie din ce in ce mai cautat de romani este uscatorul. Masina de uscat rufe are insa aceleasi proportii ca si modelul pentru spalat rufele, asadar nu este prea convenabila o astfel de alegere daca nu ai suficient de mult spatiu la dispozitie sau o incapere care sa aiba in special acest rol. Cu toate acestea utilitatea este una ridicata. Ce poti sa faci daca nu ai suficient de mult spatiu pentru a avea atat o masina de spalat, cat si un uscator? Iti indrepti atentia catre o masina de spalat cu uscator incorporat.

Un astfel de electrocasnic se gaseste de ceva timp pe piata, iar utilitatea pe care o ofera masina de spalat cu functie de uscare a facut-o sa fie aleasa din ce in ce mai des de catre romani. Din moment ce ea face parte din categoria de electrocasnice pe care le vom folosi pentru o buna perioada de timp (de multe ori chiar mai bine de 7 ani) e recomandat sa fim atenti atunci cand cumparam una noua. Trebuie sa urmarim nu doar un foarte bun raport pret / calitate, ci si sa vina ehipata cu toate functiile si tehnologiile de care noi avem nevoie, astfel incat sa o putem folosi intr-un numar cat mai mare de cazuri.

Atunci cand te hotarasti ca ai nevoie de o masina de spalat cu functie de uscare primul lucru pe care va trebui sa il faci este sa te hotarasti asupra capacitatii de spalare pe care aceasta o are. Alegerea aici o sa o faci in functie de cat de des vrei sa speli, precum si de numarul de membri pe care il are familia ta. Tine cont insa de faptul ca inclusiv atunci cand stai singur sunt sanse sa ai nevoie de un model cu capacitate de spalare mai mare, iar asta pentru ca cel mai probabil nu iti vei dori sa speli zilnic rufele, ci sa le lasi sa se adune si sa le speli pe toate intr-o singura sesiune la sfarsit de luna. Noi consideram ca un model capabil sa spele pana la 7 kilograme de rufe iti va fi mai mult decat suficient, atat daca locuiesti singur, cat si daca stai cu mai multe persoane.

Numarul de programe care iti este pus la dispozitie e si el important, iar asta pentru ca el ne poate spune care sunt hainele (sau mai bine spus tesaturile) pe care le putem spala folosind masina de spalat. Nu trebuie sa uitam nici de care este viteza maxima de centrifugare, aceasta fiind importanta atunci cand ne dorim eficienta in ceea ce priveste stoarcerea rufelor noastre. Nu trebuie sa uitam nici de consumul energetic, fiind de preferat sa iti indrepti atentia doar catre acele masini de spalat cu uscator care ofera o eficienta energetica ridica (nu iti doresti ca la finalul lunii sa platesti foarte mult la facturi, nu-i asa?), respetiv de nivelul de zgomot maxim pe care il poate produse (mai ales daca stai la bloc si nu vrei sa iti deranjezi vecinii daca speli la ore tarzii din noapte sau foarte devreme dimineata).

Pana acum ne-am referit doar la partea de spalat rufe, insa tine cont de faptul ca in ceea ce priveste uscatorul din dotare, aici lucrurile stau putin diferit. Cantitatea de rufe pe care o putem usca intr-o singura sesiune difera de cea pentru spalare. De asemenea, ai in vedere prezenta unui termostat sau a unui senzor de umiditate de calitate, care sa fie capabil sa opreasca uscatorul fix atunci cand hainele sunt uscate.