Cat timp sa alaptam?

Cat timp sa alaptam?

0
alaptare bebelus (www.parentinghq.com)

alaptare bebelus (www.parentinghq.com)Deja stim cu totii ca alaptatul prezinta numeroase avantaje datorate anticorpilor oferiti bebelusului prin intermediul laptelui matern. Iar daca ne gandim la beneficiile unui alaptat pentru o durata mai mare vom putea preciza ca sunt destul de numeroase.

Asa cum s-a demonstrat deja, aproximativ 70% dintre bebelusi isi incep viata cu ajutorul laptelui matern. Cu toate acestea, la nici o luna unele mamici renunta la alaptat, aproximativ 50% dintre acestea avand o deficienta cantitativa a laptelui, iar restul de circa 20% renunta putin mai tarziu, la varsta de 6 luni.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, s-a putut observa ca in Europa de Vest, dar si in SUA mamele isi alapteaza bebelusii pe durate tot mai mari, ajungand chiar in al doilea an de viata. Un intarcat prea devreme poate crea anumite pericole pentru bebelus. De aceea, se incearca de catre medici o incurajare a mamelor ce isi alapteaza copiii.

Cu toate acestea, multe mamici sunt nevoite sa se intoarca la serviciu mai devreme decat era stabilit, iar altele sunt de parere ca laptele matern este calitativ mai slab decat laptele din formulele de lapte, imbunatatit cu anumite adaosuri nutritive. De aceea, acestea vor tinde catre renuntarea la alaptat mai devreme decat ar fi fost cazul.

Cu toate acestea, s-a putut demonstra ca o perioada de alaptare mai lunga va conduce catre o memorie mai buna, rezultate scolate mai bune, dar si un IQ mai ridicat. Asadar, va ajuta la dezvoltarea craniana a bebelusului.

Si mama poate avea unele avantaje in tot acest timp. Eliberarea de hormoni in organism poate ajuta la o stare de sanatate mai buna pentru o perioada mai lunga de timp. Prolactina o va ajuta sa se apropie din ce in ce mai mult de bebelus, iar oxitocina se va ocupa de reluarea functiei fertilitatii a organismului imediat ce alaptatul va fi stopat.Endorfinele sau hormonul starii de bine vor crea o senzatie destul de placuta atat pentru mamica, cat si pentru bebelus.

Asa ca, un alaptat mai lung va va imbunatati viata in general, avand influente majore asupra dezvoltarii intracraniene a bebelusului.
Fara comentarii

Lasa un comentariu