Cat timp trebuie sa alaptati bebelusul

Desi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Academia Americana de Pediatrie (AAP) au recomandat anumite termene pentru alaptare, doar o treime dintre mame le respecta.

Aflati mai multe despre cat timp trebuie sa va alaptati copilul – si de ce formula este, de asemenea, o optiune excelenta daca nu puteti alapta.

Beneficiile laptelui matern pentru copii nu au fost niciodata contestate. Sursa naturala de alimente reduce copilului riscul de:

  • astm,
  • obezitate,
  • sindrom de moarte subita a sugarului (SIDS),
  • probleme gastro-intestinale,
  • infectii ale urechii

Alaptarea poate reduce, de asemenea, sansa unei mame de a dezvolta cancer de san si ovarian, hipertensiune arteriala si diabet de tip 2.

Aproape 84% dintre mame isi alapteaza nou-nascutii dupa nastere. Insa in ciuda nenumaratelor beneficii pentru mama si bebelus, doar 36% continua sa alapteze pe durata intregii perioade recomandate.

Cat timp trebuie sa alaptati bebelusul

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca bebelusii sa fie alaptati exclusiv in primele sase luni de viata. Dupa primele 6 luni,  mamele ar trebui sa continue sa alapteze si sa introduca in alimentatie hrana complementara pana la un an.

Cu alte cuvinte, bebelusii ar trebui hraniti numai cu lapte matern sau unde nu este posibil cu alt tip de lapte – si absolut nimic altceva – in primele sase luni de viata. Acesta ii va oferi toata nutritia de care are nevoie pentru crestere si dezvoltare.

Dupa sase luni, puteti incepe sa introduceti solide in dieta in timp ce continuati sa alaptati regulat. Va trebui sa experimentati pentru a gasi un program de hranire care functioneaza cel mai bine. Continuati sa alaptati pana cand bebelusul implineste un an, daca puteti.

Alaptarea poate continua si dupa primul an de viata. Alaptarea prelungita are beneficii pentru:

  • dezvoltarea creierului
  • a sistemului imunitar
  • legatura mama-copil.

 

Pentru a profita de beneficiile alaptarii, expertii recomanda sa o faceti pe o perioada indelungata, bineinteles acolo unde este posibil. Cu toate acestea, formula este, de asemenea, o alternativa excelenta daca nu puteti alapta sau pur si simplu nu doriti.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare