Cauzele anorexiei la copii

Cauzele anorexiei la copii

0
copii (http://4.bp.blogspot.com)

copii (http://4.bp.blogspot.com)O suta de copii din Marea Britanie cu varste cuprinse intre 5 si 7 ani au primit ingrijiri medicale pentru anorexie in ultimii trei ani, potrivit cifrelor oficiale date publicitatii luni.

Aproximativ 2.000 de copii de la 5 la 15 ani au fost tratati pentru tulburari de alimentatie. Dintre acestia, aproape 600 au sub 13 ani, 98 au intre 5 si 7 ani, iar 99 au intre 8 si 9 ani, potrivit cifrelor transmise de 35 de spitale din Marea Britanie. De asemenea, aproximativ 1.500 de adolescenti cu varste intre 13 si 15 ani au fost monitorizati pentru anorexie. Fenomenul poate fi subestimat, intrucat unele institutii au refuzat sa transmita datele proprii. Aceste cifre au fost facute publice, astfel ca expertii au solicitat la inceputul acestui an interventia rapida pentru a preveni probleme de alimentatie la copii, relateaza modista.ro.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Aproximativ trei copii din 100.000 cu varste sub 13 ani se confrunta cu probleme alimentare in Marea Britanie si Irlanda, potrivit unei anchete publicate in aprilie 2011 de Institutul de Sanatate a Copiilor de la Universitatea UCL din Londra.

Potrivit directorului general al organizatiei britanice B-eat, Susan Ringwood, copiii sunt influentati de imaginile publicate in reviste. “Genetica are un rol important (in anorexie), dar dupa un deceniu, presiunile culturale si imaginea corpului par, de asemenea, sa fi influentat tinerii”, a spus Susan Ringwood, citata de “Sunday Telegraph”.

Pe langa aceasta problema, Marea Britanie are cea mai mare rata de obezitate din Europa, 24,5 la suta din populatia adulta fiind considerata obeza, potrivit unui studiu realizat in 2010 de catre Uniunea Europeana si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Fara comentarii

Lasa un comentariu