Vitamina D previne riscul de carii dentare la copii

Vitamina D previne riscul de carii dentare la copii

0
alimente (www,media.realitatea.ro)

alimente (www,media.realitatea.ro)Chiar daca multi dintre parinti cunosc faptul ca vitamina D este destul de importanta pentru intarirea sistemului osos al copilului, nu multi sunt aceia care isi dau seama ca vitamina D are un rol important de prevenire a cariilor la copii.

Studiile efectuate de-a lungul anilor in acest domeniu au intarit o astfel de ipoteza si ne confirma inca o data ca vitamina D are un rol deosebit in prevenirea cariilor la copii sau adulti.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu alte cuvinte, pentru a ne pastra dintii perfect sanatos este destul de important sa introducem in alimentatie multe fructe sau legume cu un continut crescut de vitamina D. Bebelusilor de pana la doi ani de zile le este permisa introducerea unor astfel de stimulente sub forma de picaturi cunoscute sub numele de vigantol. De regula medicii recomanda pana la varsta de doi anisori doua –trei picaturi pe zi, luate constant.

De asemenea, expunerea la razele solare a copilului pentru circa 20-30 de minute zilnic asigura o alta sursa la fel de importanta de vitamina D. Evitarea consumului exagerat de dulciuri poate determina aparitia cariilor. De aceea, este destul de important sa restrictionati copilul de la dulciuri si sa va prezentati constant la controalele medicale.
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu