Cauzele disfunctiilor erectile

Cauzele disfunctiilor erectile

barbat (http://rosemedicalcenter.files.wordpress.com)

barbat (http://rosemedicalcenter.files.wordpress.com)Disfunctiile erectile reprezinta principala cauza a infertilitatii masculine.

Iata care sunt cele mai importante cauze ale disfunctiilor erectile:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Medicamentele impotriva caderii parului

Se pare ca medicamentele care contin finasterid sau dutasteride au un efect devastator asupra erectiei. Acestea sunt prescrise pentru a trata caderea parului si marirea prostatei. Ele functioneaza prin reducerea cantitatii de dihidrotestosteron din sange. Acest hormon este esential pentru mentinerea dorintei sexuale. Schimbarile hormonale provocate de consumarea acestei substante pot fi cauza disfunctiilor erectile.

Parodontoza

Parodontoza este legata de disfunctiile erectile. Se pare ca barbatii care au probleme cu gingiile sunt mai predispusi sa aiba o erectie slaba. Afectiunea este un semn al unei stari de sanatate precare si, de regula, semnaleaza o proasta vascularizare a tesuturilor care s-ar putea extinde si la alte organe, inclusiv cele genitale.

Compania amicilor lui

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul American al Sociologiei, un barbat a carui iubita petrece mult timp in compania amicilor lui poate suferi de disfunctii erectile. Cercetatorii au studiat cazurile a 3000 de subiecti de sex masculin cu varste cuprinse intre 57 si 85 de ani. Barbatii a caror partenere de viata aveau o relatie apropiata cu prietenii lor erau cu 92% mai predispusi sa aiba disfunctii erectile, relateaza modista.ro.

Ciclismul

Mersul cu bicicleta nu este foarte indicat pentru ca poate afecta potenta. 4% din biciclistii care petreceau cel putin 3 ore pe saptamana in sa se confruntau cu disfunctii erectile, de la moderate la severe. Doar 1% din barbatii care faceau jogging, in loc de ciclism, se confruntau cu aceasta problema. Din cauza pozitiei in care barbatii stau in sa, greutatea lor apasa nervii si vasele de sange din penis care, in timp, se pot deteriora iremediabil.

Diabetul

Diabetul este una din cauzele disfunctiei erectile. Diabeticii sunt de 3 ori mai predispusi sa aiba probleme cu erectia. Glicemia dezechilibrata afecteaza nervii si fluxul sanguin din penis, ducand la probleme cu potenta.

Hipertensiunea

Hipertensiunea afecteaza erectia intr-un mod dramatic. Vasele de sange sanatoase sunt esentiale pentru mentinerea unei erectii, dar daca barbatul sufera de hipertensiune atunci vasele lui sanguine vor deveni mai putin elastice si mai putin eficiente in ceea ce priveste irigarea tesuturilor. Cu toate acestea, tratarea hipertensiunii nu va elimina si disfunctia erectila. Anumite medicamente adminstrate pentru aceasta afectiune, cum ar fi beta-blocantele, au un efect nefast asupra capacitatii barbatului de a se excita.

Depresia

Din cauza dezechilibrului biochimic creat de depresie, barbatii pot avea probleme serioase cu erectia. Antidepresivele au si ele un rol important de jucat in declansarea disfunctiilor erectile. Aproape 50% din pacientii care se trateaza cu antidepresive raporteaza probleme sexuale.
Fara comentarii

Lasa un comentariu