Pericolele internetului in dezvoltarea adolescentului

Pericolele internetului in dezvoltarea adolescentului

0
adolescent (www.childdevelopmentinfo.com)

adolescent (www.childdevelopmentinfo.com)Adolescentii care petrec mai multe ore pe zi in fata calculatorului ajung sa aiba adesea comportamente nedorite: fumat, alcool, canabis, raporturi sexuale neprotejate.

Cand un adolescent sta peste patru ore la calculator, navigand pe internet, riscul de a adopta unul sau mai multe asemenea comportamente riscante creste cu 50%, scrie site-ul passionsante.be.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori canadieni de la Queen’s University din Ontario, care a realizat un studiu al comportamentului a circa 8.000 de tineri intre 10 si 16 ani, informeaza Agerpres.

Timp de un an, specialistii au observat numarul de ore petrecute de fiecare la televizor, calculator si consola de jocuri. Datele au fost asociate cu frecventa unei serii de comportamente nefaste si s-a descoperit o legatura: ‘Copiii si adolescentii care petrec multe ore pe internet vad mereu imagini si comportamente pe care le pot adopta ulterior’, spune Valerie Carson, unul din autorii studiului ale carui rezultate sunt publicate in revista Preventive Medicine.

‘In plus, sunt la curent cu tehnologia informatica si cu internetul, ajungand sa destrame diferite tipuri de control stabilite de parinti, indeosebi pentru site-urile web nedorite’, adauga ea.

Sursa: http://www.modista.ro/sanatate/internetul-in-exces-este-nociv-pentru-adolescenti.
Fara comentarii

Lasa un comentariu