Cauzele infertilitatii masculine

Cauzele infertilitatii masculine

0

fertilitate barbatCauzele infertilitatii masculine sunt destul de numeroase si foarte variate. Netratate la timp, acestea amana destul de mult momentul aparitiei unei sarcini in viata de cuplu.

Potrivit specialistilor, efectele generate influenteaza atat cantitatea, cat si calitatea spermatozoizilor. In acelasi timp, acestea pot genera o ejaculare precoce ori impotenta.

Potrivit medicilor, principala cauza a infertilitatii masculine este reprezentatata de bolile cu transmitere sexuala. Acestea determina infectii destul de periculoase pentru organism ce necesita tratament de specialitate.

Malformatiile congenitale pot determina obstructionarea traseului spermatozoizilor. In asemenea situatii este nevoie de tratament medical de specialitate si uneori de interventii chirurgicale pentru indepartarea problemei.

Anomaliile cromozomiale pot determina infertilitatea masculina. Cu toate acestea, rata acestora este destul de scazuta.

Dereglarile hormonale pot fi o alta cauza a infertilitatii masculine. Afectiuni ale tiroidei ori ale hipofizei pot determina o cantitate ori o calitate slaba a spermatozoizilor. De aceea, este nevoie de sfatul unui medic endocrinolog.

Diabetul, afectiunile cardiace, afectiunile circulatorii, bolile autoimune, precum si afectiuni ale sistemului nervos generate de depresie ori anxietate pot crea disfunctii sexuale.

Impotenta ori ejacularea precoce sunt alte cauze serioase ale infertilitatii.

Stresul si efortul fizic intens pot slabi activitatea sexuala a unui barbat. Tocmai de aceea, in preconceptie se recomanda ca ambii parteneri de cuplu sa fie cat mai relaxati.

Alcoolul, consumul de droguri si fumatul sunt alte cauze serioase care pot amana momentul in care sa deveniti parinti. Asadar, in toata aceasta perioada este recomandat sa renuntati la aceste vicii periculoase pentru organism si pentru propria sanatate sexuala. In plus, consumul acestor substante poate determina afectiuni ale bebelusului ce urmeaza a se naste.

Expunerea intr-un mediu poluant poate constitui un alt factor de risc major. De asemenea, alimentatia nesanatoasa poate constitui o alta problema de care ambii parteneri trebuie sa tina cont.