5 simptome de infertilitate pe care nu ar trebui sa le ignori

Regula generala:daca aveti sub 35 de ani, incercati sa concepeti timp de un an inainte de a consulta un specialist in fertilitate. Dar daca prezentati oricare dintre aceste 5 simptome, nu ar trebui sa asteptati atat de mult.

Nu numai ca tratamentul va poate ajuta sa ramaneti gravida mai repede. Ci poate chiar sa va ajute la depistarea timpurie a altor probleme potential grave. Vestea buna este ca majoritatea acestor afectiuni pot fi tratate cu medicamente sau interventii chirurgicale, astfel incat sarcina se poate intampla in cele din urma.

Lipsa menstruatiei

Daca menstruatia intarzie sa apara timp de 3 luni si nu sunteti insarcinata va recomandam vizita la medicul ginecolog. Astfel se va interveni cu medicamentatia potrivita pentru stimularea ovulatiei. Daca acest lucru nu functioneaza, urmatorii pasi sunt medicamente injectabile, inseminare intrauterina (IUI) si fertilizare in vitro (FIV).

Menstruatii neregulate

Daca menstra este neregulata nu veti stii niciodata cand organismul este in perioada de ovulate. Menstruatia sporadica indica o tulburare subiacenta legata de ovulatie. Acest lucru poate ingreuna conceptia. Motivele menstruatiilor neregulate sunt multiple printre ele mentionam

  • sindromul ovarului polichistic (SOP),
  • tulburarile tiroidiene
  • amenoreea hipotalamica
  • endometrioza
  • insuficienta ovariana precoce.

Sangerari intre perioadele menstruale

Sangerarea intre perioadele menstruale sau dupa actul sexual poate indica un polip uterin, un fibrom sau o leziune cervicala. In afara de problema infertilitatii va recomandam sa vizitati medicul pentru a preveni eventuale afectiuni mai grave.

Perioade menstruale foarte grele

Daca sangerati abundant ori eliminati multe cheaguri de sange, ori menstruatia dureaza mai mult de 7 zile este necesara de urgenta vizita la medic. Acesta poate fi un semn al existentei fibroamelor uterine. Aceste menstruatii grele sunt associate si cu anumite tulburari de sangerare sau anomalii endocrine. Toate acestea va pot ingreuna procesul de a deveni mama.

Durere pelvina

Daca aveti dureri pe tot parcursul ciclului sau dupa actul sexual, acest lucru ar putea indica prezenta endometriozei.

Endometrioza poate duce la cicatrizarea structurilor pelvine, reducand fertilitatea si crescand riscul de sarcina ectopica. Endometrioza poate diminua aportul de oua al unei femei, deci este recomandata o evaluare si un tratament cu ritm mai rapid.

Durerea pelviana cu febra si scurgeri anormale ar putea fi un semn de infectie, care poate duce, de asemenea, la cicatrici. Infectia pelviana pune o femeie la un risc semnificativ de blocaj tubar. Un test pentru a vedea daca tuburile sunt deschise ar trebui facut imediat dupa ce cuplul incepe sa incerce conceptia.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare