Cauzele nasterilor premature

Cauzele nasterilor premature

0

gravidaNasterea prematura reprezinta una dintre cele mai mari temeri ale viitoarelor mamici. Desi isi doresc nespus de mult sa isi tina in brate bebelusul mult visat este posibil ca acest lucru sa se intample ceva mai devreme de saptamana 37 de sarcina, fapt ce poate determina probleme pentru sanatatea micutului.

Nasterea prematura apare atunci cand bebelusul este adus pe lume mai devreme de saptamana 37 de sarcina, perioada in care micutul nu are toate organele sale complet dezvoltate, putand face fata cu greutate cerintelor mediului extrauterin.

Una dintre cele mai importante cauze care poate determina nasterea prematura este varsta mamei. Potrivit medicilor, daca mamica este prea tanara ori trecuta de varsta de 35 de ani, sansa ca aceasta sa isi aduca pe lume bebelusul mai inainte de termen este mult mai ridicata decat in cazul gravidelor cu varste cuprinse intre 23-35 de ani.

Stresul din timpul sarcinii, expunerea la un mediu poluant pot genera grave probleme de sanatate pentru bebelus, care se poate grabi sa ajunga mai devreme in bratele mamei.

Vicii precum alcoolul, fumatul, cafeaua ori drogurile expun destul de mult gravida acestor riscuri. Tocmai de aceea, medicii recomanda inca inainte de perioada conceptiei o etapa de detoxifiere si de renuntare in totalitate la viciile daunatoare ce i-ar putea pune viata si sanatatea in pericol micutului.

O alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine, minerale necesare dezvoltarii corecte a sarcinii pot preintampina aceste stari. De asemenea, gravidei ii sunt interzise dietele ori curele de slabire, ambele putand fi cauze ale nasterilor premature.

Pe langa toate aceste motive care au la baza stilul de viata al mamei, medicii avertizeaza si asupra faptului ca anumite afectiuni ale mamei precum tensiunea, obezitatea, diabetul, infectiile vaginale pot grabi venirea pe lume a bebelusului.

Starea de prematuritate a copilului necesita o supraveghere medicala indelungata. Tocmai de aceea, tot mai multi copiii nascuti prematur raman spitalizati vreme indelungata, pana atunci cand starea sa de sanatate  este in afara oricarui pericol.

Articole similare