Ce ar trebui să știi când alegi un smartwatch pentru copii?

Ce ar trebui să știi când alegi un smartwatch pentru copii?

0

Ceasurile inteligente sunt dispozitive de vis pentru orice copil și un cadou ideal pentru cel mic. Însă adevărul este că ele sunt mult mai mult de atât. Un smartwatch pentru copii reprezintă modalitatea perfectă de fi în contact permanent cu copilul tău. Și un mod simplu de a fi mereu liniștit în legătură cu siguranța lui, fără să-i invadezi spațiul personal. Pe care abia îl descoperă. Există foarte multe modele de ceasuri potrivite pentru copii. Cele smart au diferite funcții, scopuri și caracteristici, așa că nu e mereu ușor să alegi varianta ideală pentru copilul tău.

Siguranță, siguranță, siguranță
Pentru orice părinte, cel mai mare coșmar este pierderea copilului său. Panica prin care treci atunci când nu știi unde este cel mic este greu de descris în cuvinte și aproape imposibil de controlat. Nimeni nu vrea să treacă prin asta. Din fericire, cele mai multe modele de smartwatch pentru copii sunt echipate cu funcție GPS. Aceasta te va ajuta să-ți monitorizezi copilul pe hartă în timp real.

Tot ce trebuie să faci este să descarci o aplicație simplă, ca Find My Kids și să o conectezi la smartwatch-ul copilului tău. Acest tip de aplicație oferă poziționare globală rapidă și fiabilă pe hartă. Așa că n-o să te mai întrebi niciodată unde este copilul tău, ci o să pornești aplicația și o să afli. Unele modele au și aplicații cu geofencing, care îți trimit automat alerte când copilul tău a părăsit un anumit perimetru de siguranță.

Alte modele de smartwatch pentru copii au și funcție SOS. Practic, dacă copilul tău se află într-o situație periculoasă, tot ce trebuie să facă pentru a te contacta este să apese un buton. Iar aplicația se conectează automat la telefonul tău și te ajută să intervii rapid.

Cu sau fără cameră foto?
Atunci când vine vorba de smartwatch pentru copii, camera foto nu ar trebui să fie primul lucru la care să te gândești. Dar nici complet lipsită de importanță nu este. Deși aceasta nu oferă beneficii pentru siguranța, sănătatea sau starea de bine a copilului tău, cel mai probabil el va fi mai încântat de un model cu cameră foto performantă. Însă dacă te gândești la o opțiune mai prietenoasă cu portofelul tău, există câteva funcții mai importante decât o cameră.

Un beneficiu important pe care ceasurile smart îl oferă adulților și copiilor deopotrivă este investiția în sănătate, prevenție și stare de bine. Ce înseamnă asta? Că aplicațiile unui smartwatch sunt extrem de utile pentru a ne monitoriza starea de sănătate, dar și pentru a ne motiva la un plus de activitate fizică din când în când. La fel stau lucrurile și cu un smartwatch pentru copii, care poate fi echipat cu pedometru și aplicații de monitorizare a somnului și exercițiilor fizice. Ele îl vor ajuta pe cel mic să spună „da” sportului, dar și relaxării.

În plus, designul și materialele de calitate din care este fabricat acest ceas smart sunt și ele extrem de importante când vine vorba de activitate fizică. Spre deosebire de ceasul clasic, acesta e gândit pentru sport și activități outdoor.

Cele mai importante caracteristici
Vorbim despre un dispozitiv pentru copii, așa că cele mai importante elemente de care ar trebui să ții cont sunt, probabil, cele care țin de siguranță. Adică funcțiile GPS, SOS și cea de perimetru de siguranță. Dar un smartwatch pentru copii nu este un dispozitiv anost, ci unul gândit și pentru distracție. Așa că trebuie să alegi un model fun, care să capteze interesul copilului și să-l convingă să-l folosească cu drag.