Ce culoare au ochii bebelusului in momentul nasterii?

Ce culoare au ochii bebelusului in momentul nasterii?

0

bebelus ochi albastriAproape orice bebelus are in momentul nasterii sale ochii albastri. De aici, apare si dilema parintilor, intrebandu-se de la cine a mostenit culoarea ochilor?

Cu toate acestea, schimbarile dupa nastere sunt destul de multe. Atat culoarea ochilor, cat si culoarea parului se vor schimba destul de mult in primele luni de viata. Este foarte posibil ca bebelusul sa ramana si cu ochi albastri, mai ales daca unul dintre parinti are o culoare asemanatoare, mostenindu-l, insa este destul de posibil ca ochii sau parul sa i se mai inchida si sa capete, cu timpul, o alta culoare.

Asadar, culoarea ochilor bebelusului este, in general, in primele zile de la nastere destul de deschisa –  de un albastru intens. Cu timpul, nuantele ochilor se vor mai inchide, factorul responsabil in aceasta privinta fiind cantitatea de melanina secretata de organism.

Schimbarea culorii ochilor poate suferi modificari pana la implinirea varstei de trei anisori. Aceasta se explica prin faptul ca melanina incepe sa fie secretata intr-o cantitate din ce in ce mai mare de catre organismul micutului.

In cazul in care ochii bebelusului sunt, inca din momentul nasterii, mai inchisi la culoare – negri sau caprui – sansele ca micutul sa aiba ochi albastri sunt destul de mici, cred specialistii. In primele sase luni de la nastere, ochii bebelusului se vor mai inchide, insa culoarea lor se va mai putea nuanta.

Credintele populare sunt de parere ca nuanta ochilor bebelusului se schimba dupa introducerea alimentatiei diversificate. Batranii sunt de parere ca nuanta de albastru a ochilor se afla in stransa legatura cu perioada de alaptare.

Culoarea ochilor poate fi mostenita de la parinti. In cazul in care unul sau ambii parinti au ochii albastri, este posibil ca bebelusul sa ii poata mosteni, pastrandu-si culoarea de la nastere.

Si parul va putea suferi numeroase modificari. Acesta se va mai inchide la culoare odata cu trecerea timpului. Responsabil si in acest caz este tot nivelul de melanina secretat de organism in cantitati din ce in ce mai mari odata cu trecerea timpului.

Articole similare

0