Ce fel de apa alegem pentru bebelus?

Ce fel de apa alegem pentru bebelus?

0
apa plata (http://amazinghealthtrivia.afexa.com)

apa plata (http://amazinghealthtrivia.afexa.com)Hidratarea bebelusului este o cerinta de maxima importanta pentru dezvoltarea acestuia. De aceea, cel mic va trebui alimentat cu o cantitate de apa destul de mare tinand cont de faptul ca bebelusii cu varsta de pana la un anisor elimina apa destul de usor din organism si sunt predispusi la deshidratare, risc major la adresa sanatatii si vietii lor.

Cu toate acestea, apa de la robinet presupune un numar imens de deficiente, nefiind foarte sigura. Se poate spune cam acelasi lucru si de apa ambalata in PET-uri, cea cumparata din comert.  Se poate spune, de asemenea, ca micutii nu pot bea din primul an de viata apa cu un continut ridicat de minerale intrucat rinichii lor nu pot face fata, fiind astfel asimilata mineralizarea la nivelul acestora. Asadar, cititi eticheta produsului inainte de a-l achizitiona si evitati apa pe care scrie urmatoarele valoriri: 120 mg/l (0.12 gr/l) – grad de mineralizare si peste 20 mg/l (0.02 gr/l) – continut de sodiu.

Apa naturala de izvor reprezinta o solutie optima pentru sanatatea copiilor. In comparatie cu cea de la robinet, apa de izvor nu contine clor si nici nu are un continut ridicat de impuritati pe care cea de la robinet le colecteaza de pe conductele invechite de zeci de ani.

Apa plata din comert este o solutie eficienta intrucat aceasta este ambalata intr-un mediu steril si nu contine impuritatile sau clorul apei de la robinet. Cu toate acestea, specialistii vor recomanda fierberea acesteia intrucat desigilarea presupune contactul cu un mediu bacterian. Pentru a evita riscul infectarii apei este necesara fierberea, potrivit expertilor. Cu toate acestea, apa ambalata in PET-uri presupune si ea anumite riscuri la adresa sanatatii bebelusilor. Fiind expusa la temperaturi ridicate, mai ales pe timpul verii, plasticul isi va dizolva straturile, eliberand anumiti compusi chimici periculosi chiar in continutul apei. Expunerea la soare a sticlei de apa plata implica inmultirea numarului de microbi cu peste 500 de ori mai multe bacterii prezente comparativ cu o cantitate identica de apa de la robinet.

Solutia cea mai eficienta presupune aplicarea unui filtru de apa direct la robinet. In acest fel veti putea fi feriti de bacterii, microbi, virusi, hidrocarburi, sulfati sau alti compusi chimici periculosi pentru sanatate. Filtrele mai moderne existente pe piata prezinta un mare avantaj – acela de a regla PH-ul apei, transformand-o in mai alcalina sau mai acida, dupa cerinte.

Pentru a preveni imbolnavirea bebelusului este indicat ca pana la varsta de 3 anisori sa ii fierbeti apa. Fierberea si racirea mai apoi presupune eliminarea riscului de infectare a apei potabile.