Ce fel de detergent folosim pentru hainele bebelusului?

Ce fel de detergent folosim pentru hainele bebelusului?

0
nuci de spalat (www.ligiapop.files.wordpress.com)

nuci de spalat (www.ligiapop.files.wordpress.com)Atunci cand ii speli hainele bebelusului este indicat sa folosesti un detergent cu formule speciale creat pentru acesta in asa fel incat sa se poata preveni alergiile sau iritatiile.

Imediat dupa nastere, dar si in primii ani de viata, bebelusul are o piele deosebit de fina ce necesita o igiena corespunzatoare. Cu toate acestea, detergentul pe care va trebui sa il folosim va trebui sa asigure pe langa multa delicatete si suplete si o formula eficienta de curatare a hainelor bebelusului intrucat acesta se murdareste destul de repede, adaugand uneori pe fiecare hainuta cate o parte din lista de bucate din acea zi.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In farmacii exista deja spre comercializare detergent fara continut de parfum si hipoalergen. Recomandarea medicilor pediatric este ca mama sa foloseasca detergent cu un continut ridicat de aloe vera intrucat face hainutele bebelusului mai fine si mai catifelate la atingere.

O alta varianta la detergentul clasic este reprezentata de nucile de spalat care au un continut de saponina, mai putin toxic decat al unui detergent obisnuit, fiind alternativa bio produsa in ultima vreme.

In cazul in care nu te poti lipsi de marca cu care spalai rufele atat in sarcina, cat si inainte incearca sa optezi pentru varianta sensitive care asigura mai multa suplete.

Balsamul de rufe a nascut in ultima vreme mai multe contradictii. Unii specialisti sunt de parere ca balsamul de rufe este toxic pentru bebelus intrucat poate sa nu fie clatit foarte bine, regasindu-se in rufele acestuia, iar cealalta categorie este de parere ca varianta sensitive a balsamului reprezinta o optiune destul de viabila si destul de dorita de bebelus, fascinat de mirosuri noi.

Pe de alta parte, altii sunt de parere ca otetul sau uleiul de lavanda pot inlocui cu usurinta balsamul de rufe, fiind mult mai eficiente decat acesta si oferind o protectie mult mai inalta.

Intr-un final, hainele bebelusului vor trebui spalate cu multa atentie, in primele luni fara a fi introduse in masina de spalat. Asadar, in primele luni mama va trebui sa le spele cu mana si sa tina cont sa nu le amestece cu hainele adultilor din incapere intrucat riscul transmiterii microbilor este foarte mare.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu