Bronzatul in sarcina

Bronzatul in sarcina

nicole richie (www.barfitoarea.ro)

nicole richie (www.barfitoarea.ro)In cazul in care doresti sa iti petreci concediul la mare in timpul sarcinii si mai ales sa te bronzezi va trebui sa cunosti ca nimic din aceste lucruri nu te vor putea impiedica sa iti duci pana la capat visul in cazul in care respecti cateva reguli recomandate de catre medici.

Bronzatul este experimentat de tot mai multe femei in ultima perioada fie pe timpul verii, fie iarna, la solar. Cu toate acestea, riscurile sunt destul de mari pentru gravida in cazul in care opteaza pentru o astfel de varianta de bronzare si prin folosirea lotiunilor autobronzante.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit medicilor, expunerea la soare este cea mai indicata in cazul in care gravida doreste sa se bronzeze. Cu toate acestea, bronzatul devine destul de nociv intrucat razele solare contin radiatii ultraviolete sunt destul de periculoase in ultima perioada. Riscul ca acestea sa se transforme in cancer de piele prin modificarea celulelor sanatoase ale organismului este destul de mare. De aceea, este indicat ca atunci cand doresti sa te bronzezi in sarcina sa ai in vedere cele mai stricte reguli – respectarea programului de plaja in intervalul 7.00-11.00 si 16.00-19.00, hidratarea organismului, dar si o portul de palarii sau ochelari de soare. Desi se spune ca lotiunile de protectie solara pot deveni periculoase atunci cand sunt achizitionate din locuri necorespunzatoare, acestea pot fi folosite de catre gravida, insa numai dupa recomandarea medicului.

De asemenea, supraincalzirea temperaturii corporale iti poate pune viata in pericol, atat tie, cat si bebelusului. Nu putem contesta nici faptul ca bronzatul in exces sau supraincalzerea fortata a organismului poate genera malformatii congenitale de fat.

Razele UV ale soarelui pot determina o scadere a cantitatii de acid folic din organismul gravidei. Asadar, se poate spune ca  bronzatul in sarcina ar putea genera fatului si anumite afectiuni de tub neural precum spina bifida.

Bronzatul in sarcina poate determina aparitia unor pete la nivelul fetei ce nu vor putea fi indepartate cu usurinta nici macar dupa nastere. De aceea, este indicat sa te limitezi la un interval mai scurt de expunere la soare cu scopul de a te bronza.

Bronzatul in solar sau prin folosirea cremelor autobronzante este destul de periculos in sarcina ca urmare a supraincalzirii, dar si ca urmare a continutului chimic pe care il contin astfel de lotiuni.

Asa ca, indiferent de modul in care iti vei dori sa te bronzezi este indicat sa ai o discutie cu medicul specialist care iti poate da cele mai bune indicatii si sfaturi.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu