Ce măsuri de relaxare intră în vigoare din 15 iunie: Se deschid mallurile, sălile de fitness, piscinele în aer liber, after-urile şi grădiniţele private

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, ce măsuri de relaxare vor fi introduse începând cu data de 15 iunie, după o nouă evaluare a evoluţiei epidemiei de coronavirus în România.

Este vorba despre a doua etapă de relaxare din starea de alertă, care expiră pe 15 iunie.

Măsurile de relaxare care intră în vigoare din 15 iunie:

1. După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă.

2. Vor fi posibile evenimente private – atenție, nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 30 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior.

3. Va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, a grădinițelor și creșelor private.

4. Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte, norme care, evident, vor fi impuse de Ministerul Sănătății.

5. Având în vedere că începe sezonul estival, va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care, de asemenea, vor fi puse la dispoziția celor care sunt interesați.

6. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic – mai exact, unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milion de locuitori în fiecare dintre sau în media ultimelor 14 zile. Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare