Ce sa nu daruim copiilor?

Ce sa nu daruim copiilor?

0
copil cu telefon mobil (www.wisconsinearlychildhood.files.wordpress.com)

copil cu telefon mobil (www.wisconsinearlychildhood.files.wordpress.com)Atunci cand ai adus pe lume copilul pe care ti l-ai dorit esti tentat sa ii oferi atat ceea ce iti cere si chiar mai mult. Cu toate acestea, va trebui sa incerci sa delimitezi foarte bine ceea ce tine de nevoile si de necesitatile unui copil in asa fel incat sa ii poti oferi o dezvoltare armonioasa de ceea ce doresti sa ii daruiesti tu ca un moft…

In cazul in care ii vei oferi o tinuta ce poarta numele unui designer celebru sau un telefon mobil inca de la varsta de cinci anisori, in realitate nu vei face altceva decat sa il rasfeti prea tare. Asa ca este indicat sa eviti sa ii daruiesti unele lucruri.

Haine de „firma”

Indiferent de marca pe care o poarta la adidasi sau numele designerului de pe tricou, cel mic nu va cunoaste de fapt importanta acestor hainute. Asa ca, mai astepta si pregateste-ti bugetul pentru perioada adolescentei – cu siguranta, atunci ti le va solicita…

Mobil pana la 7 ani

Telefonul mobil isi are propria sa utilizare. In cazul in care copilul merge la scoala sau in calatorii este indicat sa ii dai un astfel de telefon intrucat va trebui sa stii ce se petrece cu el. In schimb, insa, daca sta acasa, cu siguranta nu va avea nevoie de telefonul mobil intrucat nu va avea cu cine sa vorbeasca.

Masina

Chiar daca iti visezi copilul conducand o masina destul de eleganta la varsta de 18 ani, adu-ti aminte ca nici tu nu ai primit un asemenea cadou de la parinti. Indiferent daca bugetul iti permite sau nu, incearca sa il motivezi sa iti arate ca merita un asemenea cadou. Si cum altfel decat prin educatie?

Un iPod

Daca i-ai daruit un iPod inca de la o varsta destul de mica si isi doreste altul nou ca urmare a ultimelor modificari tehnologice aduse pe piata, este indicat sa incerci sa il convingi sa il vindeti pe cel vechi, tu achitandu-i doar jumatate din contravaloarea celui nou.

Jocuri

Indiferent care sunt tendintele fiecarui an in materie de jocuri pe calculator, asigura-te ca ii sunt benefice si mai ales educative.

Televizor in camera

In cazul in care optezi sa ii instalezi un televizor in camera poti fi sigura ca micutul isi va petrece mult timp in fata sa si destul de putin facandu-si lectiile pentru a doua zi. Asa ca, fii prudenta!