Cinci sfaturi pentru a te feri de riscul de avort

Cinci sfaturi pentru a te feri de riscul de avort

0
gravida (www.womenhealthtips.net)

gravida (www.womenhealthtips.net)Odata ce ai ramas insarcinata, riscul unui avort spontan este destul de mare. Pe langa malformatiile cromozomiale pe care parintii nu le pot prevedea sau preintampina mai pot coexista o serie de numerosi alti factori care pot conduce la avort.

De aceea, iata cateva sfaturi pentru a te feri de riscul de avort in sarcina:

  • uita de tigari – chiar daca dependenta era destul de mare in perioada de dinainte de sarcina este indicat ca, de dragul bebelusului, sa renunti definitiv la fumat atat in sarcina, cat si in alaptare.
  • nu consuma alcool sau cofeina – doua substante destul de tari care iti pot aduce mari batai de cap. Asa ca, incearca sa renuntii la astfel de vicii cat mai curand posibil.
  • fereste-te de radiatii – in cazul in care esti nevoita sa lucrezi intr-un mediu toxic sau plin de radiatii este cazul sa intri in concediu medical intrucat riscul unui avort spontan sau al unor malformatii ale fatului este destul de mare.
  • nu consuma medicamente – in cazul in care esti bolnava incearca sa mergi la medic si sa nu iei niciodata medicamente „dupa ureche”.
  • fereste-te de accidente – in cazul in care esti gravida in perioada de iarna incearca sa iesi cat mai putin din casa atunci cand afara este zapada pentru a nu aluneca si in acest fel sa te lovesti. Loviturile la nivelul abdomenului sunt destul de periculoase.