Concediul de creștere a copilului, prelungit pentru angajații din domeniile cu restricții

Concediul de creștere a copilului a fost prelungit pentru angajații care actrivează în domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alertă.

Indemnizația pentru creșterea copilului, pentru cei cărora le expiră perioada primirii acestei indemnizații pe perioada stării de alertă, se prelungește până la 31 decembrie 2020.

La fel se va întâmpla și în cazul stimulentului de inserție pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade.

“Impactul acestor măsuri este de aproximativ de 13 milioane de lei, pentru două luni, în cazul indemnizației de creștere a copilului, de care vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane în situația în care această indemnizați, așa cum cunoașteți, este de 2.200 de lei. Pentru stimulentul de inserție, se estimează un număr de beneficiari de aproximativ 5.000 de persoane și acest beneficiu se acordă în cuantum de 650 de lei, estimat pentru o perioadă de două luni”, a spus şeful Cancelariei, Ionel Dancă.

Șeful Cancelariei a precizat că aceste măsuri de aplică pentru persoanele care actrivează în domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alertă.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare