Peste 31.000 de femei au beneficiat de Voucher-ul Materna până în prezent

Peste 31.000 de femei au beneficiat de Voucher-ul Materna în cei doi ani de când a fost lansat de Primăria Capitalei, potrivit edilului general, Gabriela Firea.

În total, Municipalitatea a alocat 13 milioane de euro pentru acest program.

„13 milioane de euro pentru femeile însărcinate! Analize și medicamente garantate! Programul Voucher Materna a implinit astazi doi ani! In acest timp, 31.177 de mamici din Bucuresti au beneficiat de initiativa Primariei Capitalei, unica in Romania! Prin programul derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala s-au alocat peste 13 milioane de euro, bani destinati femeilor insarcinate astfel incat acestea sa poata beneficia de servicii medicale moderne si medicamente de ultima generatie!”, a scris, vineri dimineața, pe Facebook, Gabriela Firea.

Sprijinul financiar acordat femeilor însărcinate din Capitală este în valoare de 2.000 de lei, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher Materna.

Cu ajutorul acestui sprijin financiar, vital in unele cazuri, viitoarele mamici au posibilitatea sa isi plateasca medicamente, analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate si care, din cauza pretului ridicat, in unele situatii, erau inaccesibile. De altfel, Primaria Capitalei deruleaza mai multe programe pentru sprijinirea familiilor din Bucuresti, printre care amintesc Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” – FIV 1 – o initiativa de un succes extraordinar, in urma caruia s-au nascut nu mai putin de 357 de copii (acum se deruleaza cea de-a doua etapa a acestui proiect), stimulent financiar pentru constituirea familiilor (in valoare de 1.500 de lei), un alt stimulent financiar pentru nou-nascuti (2.500 de lei), un ajutor social comunitar pentru familia monoparentală sau sprijin pentru achizitia de rechizite”, menționează edilul.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare