Contraceptia masculina prin ultrasunete spermicide: eficienta si non-invaziva

Contraceptia masculina prin ultrasunete spermicide: eficienta si non-invaziva

0

Cercetatorii de la University of North Carolina au descoperit o noua metoda contraceptiva pentru barbati. Este vorba despre ultrasunete, care ar putea avea un efect spermicid.

infertilitate

Picture 1 of 2

Acestea actioneaza la nivelul celulor responsabile cu producerea spermei, facandu-i pe barbati infertili.

Acest tratament neinvaziv cu ultrasunete a redus rezervele de sperma ale cobailor, ceea ce ne face sa credem ca au acelasi efect si asupra barbatilor“, au declarat savantii, in frunte cu James Tsuruta.

Potrivit cercetatorului insa, secretele contraceptiei masculine sunt departe de a fi elucidate.

Trebuie sa facem mai multe studii ca sa vedem pentru cat timp se pastreaza aceasta infertilitate indusa si care sunt riscurile efectuarii repetate a procedurii”, au declarat specialistii.

Ideea folosirii ultrasunetelor ca metoda contraceptiva ii apartine lui Mostafa Fahim, un cercetatori de la Universitatea din Missouri-Columbia. Acesta si-a publicat ipotezele in anul 1970 intr-un jurnal medical, sustinand ca ultrasunetele pot ucide microbii si pot cauza sterilitate.

Specialistul inventase chiar o masina speciala care sa-i dovedeasca ipoteza. Aceasta nu s-a pastrat, dar savantii contemporani au construit o unealta asemanatoare. Ei au observat ca prin rotirea unui dispozitiv cu ultrasunete in jurul testicolelor  omoara celulele responsabile cu producerea spermei.

O metoda permanenta sau reversibila de contraceptie, bazata pe ultrasunete terapeutice, ar putea sa-i incurajeze pe barbati sa fie mai responsabili in ceea ce priveste planning-ul familial”, au declarat cercetatorii.