Studiu: Barbatii sunt programati genetic sa aiba grija de nou-nascuti

Desi barbatii nu trec prin aceleasi schimbari hormonale ca partenerele lor insarcinate, dispozitia lor sufera modificari odata cu venirea pe lume a celui mic.

[imagebrowser id=923]

Se pare ca testosteronul, considerat hormonul barbatesc prin excelenta, scade atunci cand iubitul tau devine tatic, informeaza LiveScience.com.

Barbatii sunt programati sa aiba grija de cei mici. Este o descoperire importanta pentru ca modelul traditional al evolutiei umane le-a plasat pe femei in rolul principal in ceea ce priveste cresterea copiilor” , declara cercetatorul Lee Gettler, de la Universitatea Northwestern din Chicago.

Reducerea nivelului de testosteron din corp are legatura cu echilibrarea comportamentului masculin, care tinde sa fie iresponsabil atunci cand horomnul isi face de cap.

Au fost studiati aproximativ 500 de barbati carora li s-a dozat hormonul o data dimineata si o data seara, timp de 5 ani, de la varsta de 21 de ani, cand niciunul nu avea copii, la varsta de 26, cand cei mai multi devenisera deja tati.

Testosteronul scazuse cu 30% in cazul barbatilor care aveau copii mici, pana la 1 an.

Cecetatorii atrag atentia asupra faptului ca scaderea nivelului de testosteron nu aduce dupa ea moartea vietii sexuale.

“Dupa nastere, viata sexuala se schimba, dar motivul nu este nivelul mai mic de testosteron ci tot ceea ce se petrece cu parintii la nivel emotional si psihologic. Mai mult, acest hormon nu are un rol atat de mare in starnirea libidoului, pe cat se spune”, au declarat oamenii de stiinta.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare