Contraceptie controversata: medicii propun montarea steriletelor la fetite de 12 ani

Cercetatorii de la Universitatea Princeton au ajuns la o concluzie controversata. Potrivit acestora, fetitelor ar trebui sa li se puna sterilet incepand cu varsta de 12 ani.

Savantii au aflat ca steriletul este de 99% de ori mai eficient in prevenirea unei sarcini nedorite decat pilula de a doua zi.

[imagebrowser id=915]

James Trussell, Profesor de Medicina la Universitatea Princeton, considera ca, incepand cu varsta de 12 ani, fetitelor ar trebui sa li se ofere un sterilet, care sa fie introdus in clipa cand pacientele vor sa isi inceapa viata sexuala. Acesta trebuie schimbat din 5 in 5 ani.

Procedura aplicarii dispozitivului intrauterin dureaza aproximativ zece minute si poate fi facuta numai de medici specializati.

Foarte multi oameni apeleaza la pilula de a doua zi pentru ca este mai ieftina si mai usor de obtinut decat un sterilet. Problema este ca pilula nu functioneaza decat in momentul respectiv. Steriletul este eficient timp de cinci ani”, a declarat Trussell.

Cercetatorii au analizat 42 de studii efectuate pe 7,034 de femei, in care se compara eficienta steriletului cu cea a pilulei de a doua zi. Potrivit acestor studii, savantii au descoperit ca steriletul este de 20 de ori mai eficient in prevenirea unei sarcini nedorite decat pilula.

Nu poti folosi pilula de fiecare data cand faci sex neprotejat. La un moment dat, tot vei ramane insarcinata. De aceea, este mai bine sa apelam la sterilet”, a declarat Trussell.

Ce parere ai? I-ai pune fetitei tale adolescente sterilet?

 

 

 

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare