Copiii mostenesc inteligenta mamei, arata un studiu

Copiii mostenesc inteligenta mamei, arata un studiu

0

Un studiu recent confirma faptul ca inteligenta este mostenita de la mama, nu de la tata sau de la ambii parinti.

Cand vine vorba de inteligenta, „O am de la mama” este absolut corect. Un nou studiu publicat in Psychology Spot spune ca oamenii se nasc cu gene care functioneaza diferit in functie de unde sunt mostenite – de la mama sau de la tata. Daca ne referim la inteligenta, genele provin de la mama.

Chiar daca multi dintre noi credem ca inteligenta vine de la ambii parinti, nu e cazul. Genele respective sunt situate pe cromozomul X si, pentru ca femeile au cate doi, asta inseamna ca urmasii au de doua ori mai multe sanse sa preia inteligenta mamei.

In plus, chiar daca tatal iti transmite cateva gene, sansele ca acestea sa aiba un impact asupra creierului tau sunt foarte mici. „Daca genele sunt mostenite de la tata, sunt dezactivate”, scrie in studiu.

Bineinteles, alte gene functioneaza invers – sunt activate doar daca provin de la tata.

Aceasta nu e prima data cand cineva a studiat provenienta inteligentei la copii. In 1994, aproape 12.700 de tineri intre 14 si 22 ani au fost intervievati, iar intrebarile s-au concentrat pe IQ-ul acestora, rasa, educatie si statusul socio-economic. Cercetatorii au descoperit atunci ca daca mama avea un IQ mare sansele ca si copilul sa il aiba erau mari.
Articol preluat din www.cosmopolitan.ro

Articole similare