CORONAVIRUS: Ibuprofenul este testat ca tratament împotriva COVID-19

Ibuprofen este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS), un tip de medicament utilizat frecvent pentru calmarea durerii și reducerea febrei.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat ibuprofen ca fiind unul dintre cele mai importante medicamente necesare pentru un sistem medical de bază. Produsele care conțin ibuprofen sunt disponibile în farmacii. Sunt disponibile de asemenea formule pentru adulți și copii.

Ibuprofenul, testat ca tratament împotriva COVID-19

Oamenii de știință au început un proces de testare în urma căruia se va stabili dacă ibuprofenul îi poate ajuta pe pacienții infectați cu coronavirus. Acest medicament, cu costuri reduse, ar putea ține bolnavul departe de ATI, fără să aibă nevoie de suport ventilator.

Echipa de la spitalul londonez Guy’s and St. Thomas și King’s College consideră că Ibuprofenul, care este un antiinflamator, precum și un calmant, ar putea trata dificultățile de respirație.

Studiile de până acum, făcute pe animale, sugerează că acest medicament ar putea trata sindromul de detresă respiratorie acută, una dintre complicațiile coronavirusului sever.

Pentru ce se utilizează ibuprofen?

În doza recomandată disponibilă fără prescripție medicală, ibuprofen este utilizat pentru calmarea durerii și/sau inflamației precum:

-Durere de cap
-Migrenă
-Durere musculară
-Durere menstruală
-Durere de spate
-Durere de dinți
-Dureri asociate cu afecțiuni musculo-scheletice (de ex. întinderi și luxații, traumatisme sportive ușoare)
-Febră
-Simptome de răceală și gripă
-Durere sinusală

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare