Cu bebelusul pe plaja

Cu bebelusul pe plaja

0
bebelus pe plaja (www.scenestreets.files.wordpress.com)

bebelus pe plaja (www.scenestreets.files.wordpress.com)Si fiindca tot a venit vara, concediul la mare este inevitabil. Dar cum ne putem proteja bebelusul pe plaja in asa fel incat sa fie ferit de razele nocive ale soarelui sau chiar de anumite afectiuni mai grave?

Pielea bebelusilor este destul de subtire si sensibila si tocmai de aceea, bebelusul va trebui protejat cum se cuvine atunci cand merge pe plaja.

Potrivit specialistilor, bebelusii mai mici de sase luni nu au voie sa mearga pe plaja. De preferat ar fi, potrivt acestora, ca mama sa il fereasca cat se poate de razele nocive ale soarelui. Pielea nou-nascutilor necesita o ingrijire suplimentara si mai ales foarte multa atentie din partea parintilor.

Incepand cu sase luni iti poti lua bebelusul pe plaja, insa va trebui sa iti scoti din cap ideea ca acesta va trebui sa se bronzeze. Protectia solara este esentiala mai ales in aceste momente.

Cu toate acestea, mai inainte de a merge cu bebelusul pe plaja va trebui sa iti intrebi medicul daca poti opta pentru o asemenea solutie. In cazul in care acesta iti va face o anumita recomandare este indicat sa incerci sa o iei in calcul.

In cazul in care ai ajuns deja la mare incearca sa iti faci un anumit program in asa fel incat intre orele 11.00 si 16.00 bebelusul sa stea la umbra, in alte locuri decat pe malul marii. Si in intervalul orar permis va trebui sa ai la tine o umbrela sub care sa se poata adaposti atunci cand razele soarelui ard mai puternic.

Pe plaja, bebelusul va trebui sa fie imbracat in haine deschise la culoare, din materiale naturale si cat mai lejere. Nu uita ca acesta va trebui sa poarta o palarioara pentru a-l feri de insolatie. Potrivit medicilor este obligatoriu ca bebelusii sa poarte ochelari de soare atunci cand sunt expusi vreme indelungata la soare.

Lotiunea de plaja este esentiala. De aceea, este indicat sa alegi o crema cu un factor de protectie 50 pentru ca acesta sa se afle in siguranta. Produsele existente in prezent sunt dedicate copiilor cu pielea sensibila si de aceea asigura un maxim de protectie impotriva razelor UV sau radiatiilor. Cu toate acestea, atunci cand cumparati o crema de protectie solara este indicat sa o achizitionati direct din farmacii intrucat sunt cele mai sigure. Cele existente la tarabele de pe plaja isi pierd din proprietati sau pot fi produse contrafacute.

Hidratarea este esentiala la mare, intr-o atmosfera caniculara. Asa ca, asigura-te ca ai la tine suficiente lichide in asa fel incat bebelusul sa fie in siguranta.

Concediu placut!