Cu ce sa il intampini pe nou-nascut?

Cu ce sa il intampini pe nou-nascut?

nou-nascut

nou-nascut-2

Picture 1 of 2

Orice nou-nascut are, in primul rand, nevoie de foarte multa dragoste, atentie si ingrijire, primita, de unde altundeva decat din partea parintilor.

Venirea sa pe lume este un eveniment mult asteptat de catre parinti, dar si de catre apropiatii familiei. Intalnirea dintre nou-nascut si mama este presarata de multe emotii, dragoste si apropiere materna. In primele clipe ale vietii sale nu va avea nevoie de foarte multe lucruri, ci doar de o simpla mangaiere, un sarut cald si o imbratisare terna, venita din partea mamei. Desigur, acest lucru poate fi completat de o gurita de laptic primit de la sanul atat de calduros al mamei.

Odata ajuns acasa, orice nou-nascut are nevoie de multa ingrijire si atentie. Desigur, dragostea parinteasca va trebui sa ii urmeze fiecare pas, fiecare gest, in asa fel incat acesta sa se poata simti in cea mai mare siguranta.

Asa cum aminteam, niciun nou-nascut nu este pretentios. Nu va cunoaste valoarea materiala a lucrurilor, nu va sti rolul jucariilor, atragandu-l doar din punct de vedere coloristic ori muzical. Cu toate acestea, fiecare nou-nascut are nevoie de cateva lucruri pentru a nu avea parte de niciun disconfort. O camera frumos asezata, curata, in care sa existe produse necesare cresterii sale este absolut necesara. Aici, parintii vor trebui sa aseze patutul, masa de infasat, lenjerii curate, dulapiorul cu hainute, cateva jucarii, produse de supraveghere. Pentru baita este nevoie sa aiba pregatite o serie de lotiuni, sampoane, sapunuri necesare pentru pielea sa fina si extrem de sensibila. Uleiul de masaj, cremele impotriva iritatiilor la fundulet, scutecele – toate sunt necesare pentru ingrijirea sa.

Pentru plimbare va avea nevoie de un carucior, adaptat nevoilor sale, dar si de un marsupiu ori portbebe in asa fel incat mama sa il poata purta in brate – fiind una dintre variantele necesare atunci cand mama se grabeste. Nu va trebui sa uitam nici de scaunul ori scoica de masina, necesare pentru siguranta sa in trafic.

Articole similare