Cu nou-nascutul la plimbare

Cu nou-nascutul la plimbare

0

Este foarte important pentru copil sa vina in contact cu lumea externa, sa schimbe mediul si sa primeasca diferiti stimuli. Iar aerul curat si plimbarea revigoreaza, ii deschid pofta de mancare si il ajuta sa-si dezvolte mecanismele naturale de aparare, sa se adapteze la schimbarile climatice.

O solutie practica pentru a transporta copilul in primele 3 luni de zile ale vietii sale este utilizarea unui marsupiu. II permite mamei o mai mare libertate de miscare, se poarta usor si este comod si pentru copil, care se bucura indeosebi de contactul direct cu mama sau tatal sau, iar miscarea leganata il linisteste.

 In perioada alaptarii, cand copilul se hraneste numai cu laptele matern, are nevoie intotdeauna de apropierea de mama sa. Asta nu inseamna ca nu se pot bucura impreuna de o iesire la cumparaturi, o plimbare in parc, poate chiar o excursie. In realitate, iesirile cu copilul devin mai dificile mai tarziu, atunci cand se incepe diversificarea alimentatiei, deoarece mama trebuie sa transporte cu ea borcanele cu mancare la temperatura ideala, lingurita, apa etc.

Cand vremea permite, incearca sa petreci ceva timp cu bebelusul tau in afara casei. Si tu ai nevoie sa mai iesi din casa, nu doar cel mic! Vorbeste-i despre cele intalnite pe strada. Este important sa-ti auda vocea, sa te simta intotdeauna.

 In primele 3 luni ale vietii sale, este bine sa evitati spatiile aglomerate, gen mall-uri sau supermarketuri, in special daca bebelusul s-a nascut prematur sau a prezentat dificultati respiratorii dupa nastere.

Articole similare

0