Colicile bebelusilor: cum sa le previi

Colicile bebelusilor: cum sa le previi

0

Desi bebelusii sufera frecvent din cauza colicilor, cauzele acestei afectiuni nu sunt inca foarte clare, motiv pentru care poti incerca sa le previi. Iti oferim mai jos cateva modalitati care merita incercate, pentru a reduce riscul aparitiei durerile de burtica. 
Urmand anumite principii, iti cresti sansele de evitare a problemelor.

  • Cand hranesti copilul, aseaza-l in asa fel incat sa stea intr-o pozitie ridicata, sau aproape verticala. In acest fel, atunci cand aspira nu va fi inghiti prea mult aer.
  • Daca alaptezi, nu muta copilul de la un san la altul prea repede. In prima faza laptele matern contine mai multa lactoza si mai putina grasime, ceea ce permite stomacului sa se goleasca mai repede si sa apara fermentarea intestinala ceea ce creste producerea gazelor.
  • Acorda mai multa atentie dietei tale. Poti incerca sa elimini din alimentatia ta laptele de vaca, condimentele iuti, ciocolata si citricele. Din observatiile medicilor reiese ca eliminarea acestor produse din dieta a dus la scaderea in intensitate a colicilor la nou-nascuti, precum si reintroducerea lor in dieta a provocat revenirea gazelor.
  • Daca bebelusul este hranit artificial, trebuie sa fii atenta la dimensiunea si tipul tetinei. Deasemenea gasesti in farmacii biberoane dotate cu un dispozitiv special, care impiedica formarea de bule de aer in sticla si inghitirea aerului in exces – una dintre cauzele aparitiei colicilor.
  • Dupa hranire, ai intotdeauna grija ca cel mic sa eructeze, tinandu-l intr-o pozitie verticala, pe umarul tau.