Poti sa planifici sexul copilului in functie de ceea ce mananci

Poti sa planifici sexul copilului in functie de ceea ce mananci

0

Exista metode prin care poti sa planifici sexul copilului inainte de conceptie. Unele dintre acestea sunt foarte eficiente, dar scumpe (de exemplu fertilizarea in vitro). Alte metode pe care poti sa le aplici chiar acasa, sunt mult mai simple, non-invazive, nu sunt scumpe, dar, din pacate, nu sunt prea eficiente.

Sexul copilului poate fi influentat de o anumita dieta
Daca vrei doar sa echilibrezi balanta de sexe in familie, sa zicem in cazul in care ai deja doi baieti si iti mai doresti o fetita, poti sa incerci sa folosesti metoda de mai jos, care este destul de putin eficienta, dar non-invaziva si sigura. Poti incepe cu meniul tau. Chiar daca nu exista dovezi stintiifice in acest sens, s-a observat faptul ca mamele care nasc baieti mananca diferit fata de mamele care au fete. Metoda se bazeaza pe aplicarea unei diete specifice – bogata in calciu si magneziu pentru a concepe fata si o dieta bogata in sodiu si potasiu pentru a concepe un baiat.

Deci, daca visezi sa ai o fiica, cu 5-6 saptamani inainte de conceptie, ar trebui sa mananci o multime de produse lactate (cu exceptia branzei telemea), cereale din belsug, morcovi, fasole, ciocolata (o data pe zi) si sa eviti sarea. Daca iti doresti baiat, ar trebui sa mananci alimente sarate, multa carne, peste, orez, rosii, cartofi si sa eviti nucile, ciocolata, painea din cereale integrale si produsele lactate.

Stabileste sexul copilului in functie se ovulatie
Aceasta metoda se bazeaza pe descoperirea ca spermatozoizii de sex masculin (Y), difera de spermatozoizii de sex feminin (X). Primii sunt mai mici si mai rapizi, dar mai putin rezistenti si traiesc mai putin. Cromozomii X (feminini) sunt mai mari, se misca mai incet, dar sunt mult mai rezistenti la mediul din vagin si, prin urmare, pot supravietui mai mult timp in tractul reproductiv.

Deci in functie de ceea ce va doriti, ar trebui sa faceti sex intr-o anumita perioada a ciclului. Daca va doriti un baiat trebuie sa faceti sex in momentul ovulatiei, sau cat mai aproape de ea, cateva ore inainte de ovulatie sau dupa, deoarece spermatozoizii masculini sunt mai rapizi si ajung primii la ovul.
Dar, daca preferati o fetita, iubiti-va cu 1-2 zile inainte de ovulatie. In momentul in care ovulul va fi pregatit pentru fertilizare, spermatozoizii Y, mai slabi, au disparut deja, supravietuind doar spermatozoizii X. Aceasta metoda are un anumit grad de eficienta, daca poti stabili cu exactitate momentul ovulatiei.