Cum alegi televizorul pentru camera copilului?

Cum alegi televizorul pentru camera copilului?

0

O camera de copil care se respecta este dotata, pe langa jucarii, carti si gaget-uri specifice varstei, cu televizor.Unde il amplasezi, ce dimensiune trebuie sa aiba si mai ales care este cel mai potrivit model, iti spunem noi!

thumb_510_x_510_16165-01-new-plush-tvs-for-kids-bedroom-by-hannspree-2-554x554

Picture 1 of 4

Inainte de a achizitiona un televizor, indiferent carui spatiu ii este destinat, trebuie sa iei in calcul dimensiunile camerei. Asta, deoarece este foarte important sa respecti distanta de vizionare recomandata (mai ales atunci cand vine vorba despre copii), si deci sa alegi televizorul cu diagonala potrivita.

Distanta de vizionare variaza in functie de tipul de televizor pe care il vizezi. Ceea ce deschide o alta discutie.

Ce tip de televizor alegi pentru camera celui mic?

Luand in calcul emisia scazuta de raze X (specifice tubului cinescop), consumul redus de electricitate, varietatea de dimensiuni si spatiul restrans pe care il ocupa, acestia recomanda monitoarele LCD. Televizoarele cu cristale lichide au o adancime mica (10-15 cm grosime), motiv pentru care le poti amplasa in cadrul mobilierului, pe rafturi inguste sau direct pe perete, cu ajutorul suporturilor speciale. Fiind vorba de camere destinate copiilor, trebuie sa alegi cu atentie locul in care vei monta televizorul, astfel incat micutii sa nu fie expusi niciunui risc de accidentare. Varsta copilului, forma si dimensiunea camerei, precum si repartizarea mobilierului sunt elemente-cheie in luarea acestei decizii.

In cazul in care copiii sunt mici, se recomanda sa montezi televizorul la inaltime, bine fixat pe mobilier sau cu ajutorul unui suport la nivelul peretelui. Cu toate acestea, inaltimea la care este amplasat televizorul trebuie sa fie optima pentru pozitia de vizionare si campul vizual al micutului si totodata sa fie respectata distanta recomandata.

Un alt avantaj al LCD-urilor este acela ca nu reflecta lumina,datorita filtrului mat,  ceea ce le recomanda pentru camerele de copii in care abunda lumina naturala. Indiferent de incaperea in care il pozitionezi, este recomandat sa achizitionezi un LCD  cu unghiuri de vizibilitate cat mai apropiate de 180 de grade

Distantele de vizionare optime in functie de diagonala ecranului:

– diagonala mai mica de 26” (66 cm): 1,5-2,4 m
– diagonala de 32” (81 cm): 2,4-2,8 m
– diagonala de 37’’ (94 cm): 2,8-3 m
– diagonala intre 40” si 42” (102-107 cm): 3-3,5 m
– diagonala mai mare de 46” (117 cm): peste 3,5 m