Cum calculam data nasterii bebelusului?

Cum calculam data nasterii bebelusului?

0
gravida in ultimul trimestru (www.hpb.gov.sg)

gravida in ultimul trimestru (www.hpb.gov.sg)Imediat ce am aflat ca testul de sarcina este pozitiv suntem tentati sa calculam cand anume se va naste copilul pe care il asteptam de atata timp si mai ales ce zodie va fi. Asa ca, nu ne ramane decat sa facem o serie de calcule in asa fel incat sa depistam cu exactitate acest moment.

Pentru a calcula data la care vom naste este indicat sa ai in calcul doua variante:

  • Fie vei porni de la data ultimei menstruatii;
  • Fie vei incerca sa identifici chiar sarcina reala, incepand sa numeri din saptamana a treia de amenoree. Asa ca vom numara toate saptamanile in care nu am avut menstruatie, din care vom scadea mai apoi doua pentru a depista indeaproate data fecundarii ovulului.

Cu toate acestea, prima varianta este mult mai uzuala si printre preferintele majoritatii medicilor intrucat orice femeie poate spune destul de exact data in care a avut loc ultima menstruatie.

Cu toate ca sarcina are un numar fix de zile, in realitate aceasta dureaza 280 de zile de la data ultimei menstruatii si 266 de zile pentru cea de-a doua varianta, calculata scazand doua saptamani de amenoree din numarul total al acestora.

Iata ce trebuie sa faci pentru a calcula data nasterii bebelusului:

  • Scrie pe o foaie de hartie data primei zile a ultimei menstruatii;
  • Socoteste noua luni de sarcina si vei ajunge sa stii exact luna in care vei naste;
  • Cu toate ca avem impresia ca vom naste tot in ziua identica cu prima zi a ultimei menstruatii, in realitate la aceasta zi se vor mai adauga 7 zile.

Asadar daca prima zi a ultimului ciclu menstrual a fost 04.06.2011, inseamna ca luna in care vei naste va fi martie, iar data exacta va fi 11.03.2012.

Data nasterii bebelusului se poate calcula la fel de exact si cu ajutorul ecografiei care ne indica valori de crestere specifice fiecarei saptamani de sarcina.

Articole similare