Cum calmam copilul

Cum calmam copilul

0

Din motive evidente, multi parinti evita tantrumurile copiilor in public. Probabil ca se gandesc la faptul ca alti parinti i-ar judeca si ar crede despre ei ca nu sunt parinti buni, insa numai ei stiu cum cresc un copil care pare ca nu este deloc sub control. Copiii, chiar si cei mai mici, sunt extrem de inteligenti si inteleg tot.

Daca esti stresata si nu vrei ca povestea si galagia sa se extinda si toata lumea sa se uite la voi, probabil ca vei ceda tu si ii vei face celui mic pe plac. Conform psihologilor, oamenii tind sa judece reactia ta ca mama referitor la momentul in care cedezi. Daca pari calma si dai de inteles ca ai totul sub control, vor crede cu totii ca esti o mama buna.

Suna ciudat, insa atunci cand unii copii au tantrumuri puternice, parintii ii imbratiseaza puternic si de fiecare data pare sa functioneze. Este important ca parinte sa isi controleze propriile sale stari si sa nu uite ca poate sa-i ofere celui mic o imbratisare. Copilului ii vei da o stare de siguranta si ii amintesti ca il iubesti. Dupa o imbratisare, in mod normal, putem rationa mult mai bine si realizam de la ce a pornit criza.

Atunci cand incep sa se tavaleasca pe podea, copiii cred ca iti vor capta atentia, insa unii parinti se tin tare pe pozitii si ignora toata povestea. Atunci cand nu primesc atentie, copiii tind sa se opreasca. In unele situatii functioneaza.

Atunci cand un frate mai mare face de toate, cel mic vrea si el – doar ca are parte de restrictii, ceea ce il frustreaza si daca nu are parte de acel lucru, incepe sa se loveasca de podea. Parintii sunt alarmati la inceput si fie le ofera o perna celor mici, fie ii ridica si ii tin in brate pana cand se linistesc. De multe ideea de a le oferi altceva in schimb ii poate scoate din starea de nervi. De exemplu il poti anunta ca atunci cand se linisteste, puteti sa mergeti impreuna sa cititi o carte de povesti.

Nu ceda – Daca cel mic reactioneaza printr-o criza pentru ca nu vrei sa-i dai o prajitura, in cazul acesta in mod cert nu ar trebui sa o primeasca. Daca va continua cu acest tip de comportament, are sanse sa piarda si alte privilegii. In felul acesta poate realiza ca prin crizele pe care le are, nu obtine de fapt nimic bun, ci mai mult, are sanse mari sa piarda si actualele beneficii.

sursa foto: urban-review.com