Cum functioneaza pilula de a cincea zi?

Cum functioneaza pilula de a cincea zi?

0
pilula

contraceptive-pill

Picture 1 of 2

Se pare ca cercetatorii farmaceutici francezi au dorit sa vina in ajutorul tau atunci cand tocmai ai trecut prin largi episoade sexuale neprotejate alaturi de partenerul tau de viata. De aceea, daca ai uitat sa te protejezi si ai uitat sa mergi la farmacie pentru a cumpara pilula magica de a doua zi, nu trebuie sa disperi, mai exista o solutie – pilula de a cincea zi.

Cu ajutorul pilulei te vei putea feri de o sarcina nedorita, insa nu trebuie sa incluzi pe lista de protectie bolile cu transmitere sexuala. Daca pana astazi cunosteam ca puteam apela la pilula contraceptiva de urgenta in maxim 48 de ore de la penetrare, ei bine, cercetarile au mers mult mai departe pentru a ne ajuta pe perioade mai lungi de timp, oferindu-ne o mai mare flexibilitate.

Inainte de a fi pusa pe piata, pilula ce poarta denumirea Ella a fost subiectul a doua teste americane in urma carora Drug Administration din Statele Unite ale Americii si-a dat acordul scris in vederea comercializarii libere. Cu toate acestea este indicat sa nu apelati la o asemenea masura contaceptiva frecvent, ci doar ca solutie de urgental, atunci cand ati uitat sa va protejati in timpul actului sexual.

Pilula poate fi luata in cinci zile de la contactul sexual, tinandu-se cont de durata de viata a spermatozoizilor. Eficacitatea sa este una destul de mare si de sigura, dand rezultate in mai mult de 95% din cazuri. Ca urmarea a unui studiu efectuat pentru a-i demonstra eficacitatea s-a putut observa ca dintr-un numar de 1241 femei, doar 26 au ramas insarcinate, adica un procent de 2% din total. Atunci cand doriti sa o achizitionati din farmacii veti avea nevoie de acordul medicului, dupa efectuarea unui consult medical. Comparativ cu aceasta, pilula de a treia zi va putea fi cumparata in mod liber din farmacii, fara prescriptie medicala, singura conditie fiind aceea de a avea o varsta minima de 17 ani. Si totul pe buna dreptate, tinand cont de influenta hormonala destul de mare asupra organismului.

Foto: http://www.koraorganics.com / http://www.thesafetyreport.com