Cum influenteaza anturajul viata unui adolescent?

Cum influenteaza anturajul viata unui adolescent?

3
adolescenti (http://4.bp.blogspot.com)

adolescenti (http://4.bp.blogspot.com)Perioada adolescentei reprezinta una dintre etapele critice din viata copilului tau. De multe ori anturajul reprezinta punctul cheie in viata oricarui adolescent.

Nu degeaba functioneaza proverbul: „Spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti”. Intr-adevar, acest gen de maxima isi regaseste destul de bine reprezentarea in fiecare dintre noi, mai ales in perioada adolescentei.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Adolescenta nu reprezinta doar crestere si dezvoltare fizica, ci si o combinatie de ganduri, simturi care vor forma personalitatea adultului de mai tarziu. De regula, majoritatea adolescentilor trec prin perioade de nervozitate, impulsivitate tocmai pentru a deveni centrul atentiei prietenilor care fac parte din anturajul lor.

In tot acest timp, orice adolescent isi doreste sa apartina unei „turme”, asa cum spuneau mai demult stramosii nostri. Secretul este ca anturajul sa fie unul cu efecte pozitive, cu ganduri bune, o colectivitate in care acesta sa isi expuna identitatea intr-un mod cat se poate de pozitiv.

De cele mai multe ori, anturajul ii ofera adolescentului identitate proprie, o serie de informatii interzise de familie, dar si cum sa evite constrangerile parintilor. Potrivit medicilor, anturajul in viata unui adolescent reprezinta o a doua lui familie de care nu se poate desprinde indiferent de efectele pe care aceasta le-ar avea fata de conduita proprie.
3 Comentarii

  1. avem un adolescent de 15 ani si nu este usor ,tot ce am citit si m-am pregatit nu seamana cu realitatea.

    • Eu incerc sa’l inteleg pe fiul meu care 22 de anni,ca si eu am fost o adolescenta si eu faceam la fel dar uneorii cred ca exagereaza cu tot ceea ce face,acum de curind din nou a facut accident cu masina printre multe altele fiind doar vina lui,si ne’am saturat sa tot platim dupa el mii de euro(traim in afara tarii) i’am facut cadou o masina de teren la 18 anii,acum totul i’am luat inapoi masina trebuie reparata si vinduta problema este ca,se comporta foarte urit si cu mine si cu sotul meu nu ne mai asculta ne ignora,este sigurul fiu al nostru ,eu nu stiu cum sa mai fac sa fie copilul inainte de 18 anni,ce trebuie sa fac?’

      • deja la 22 de ani a cam depasit varsta adolescentei, varsta razvratirilor. Incercati sa vorbiti cu un psiholog despre situatia dvs. ca sa vedeti unde ati gresit ca parinti si ce se mai poate face acum

Lasa un comentariu