Cum influenteaza anturajul viata unui adolescent?

Cum influenteaza anturajul viata unui adolescent?

0
adolescenti (http://4.bp.blogspot.com)

adolescenti (http://4.bp.blogspot.com)Perioada adolescentei reprezinta una dintre etapele critice din viata copilului tau. De multe ori anturajul reprezinta punctul cheie in viata oricarui adolescent.

Nu degeaba functioneaza proverbul: „Spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti”. Intr-adevar, acest gen de maxima isi regaseste destul de bine reprezentarea in fiecare dintre noi, mai ales in perioada adolescentei.

Adolescenta nu reprezinta doar crestere si dezvoltare fizica, ci si o combinatie de ganduri, simturi care vor forma personalitatea adultului de mai tarziu. De regula, majoritatea adolescentilor trec prin perioade de nervozitate, impulsivitate tocmai pentru a deveni centrul atentiei prietenilor care fac parte din anturajul lor.

In tot acest timp, orice adolescent isi doreste sa apartina unei „turme”, asa cum spuneau mai demult stramosii nostri. Secretul este ca anturajul sa fie unul cu efecte pozitive, cu ganduri bune, o colectivitate in care acesta sa isi expuna identitatea intr-un mod cat se poate de pozitiv.

De cele mai multe ori, anturajul ii ofera adolescentului identitate proprie, o serie de informatii interzise de familie, dar si cum sa evite constrangerile parintilor. Potrivit medicilor, anturajul in viata unui adolescent reprezinta o a doua lui familie de care nu se poate desprinde indiferent de efectele pe care aceasta le-ar avea fata de conduita proprie.