Cat de important este anturajul in viata unui adolescent

Cat de important este anturajul in viata unui adolescent

0

adolescenti

Picture 1 of 2

Sunt foarte multi factori care definesc o persona, insa unul dintre cele mai importante este anturajul care contribuie la definirea caracterului si a stilului de viata al adolescentului.

Adolescenta, este perioada in care un tanar isi dezvolta caracterul, personalitatea sa fiind usor de modelat in prezenta prietenilor din anturajul sau, reusind astfel sa preia obiceiurile celor din jur, sa gandeasca asa cum o fac si ceilalti, pentru a se integra mai bine sau din teama de a nu fi respins.

Rata adolescentilor care fumeaza creste in mod constant, studiile aratand ca aproximativ 80% dintre fumatorii adulti au inceput sa fumeze pe cand erau adolescenti, asta datorita anturajului.

Din pacate cei mai mult adolescenti se integreaza intr-un anturaj nu tocmai favorabil si tocmai din acest motiv apar si probleme de comunicare intre parinte si copil.

Adolescentul trebuie sa aiba intotdeauna suportul constant al parintilor. Acesta insa nu trebuie sufocat si stresat, trebuie supravegheat din umbra si cu multa rabdare si munca de convingere trebuie indrumat pe calea corecta, in asa fel incat sa fie constient si sa faca diferenta intre ce este bine si ce este rau pentru el, intre un anturaj bun si unul rau.

Foto: www.evz.ro / www.kidz.ro