Cum pastreaza tatal relatia armonioasa cu copilul sau?

Cum pastreaza tatal relatia armonioasa cu copilul sau?

0
tata si fiu (www.mmpentertainmentblog.com)

tata si fiu (www.mmpentertainmentblog.com)In zilele noastre mentalitatea s-a schimbat si tot mai multi tatici petrec mult timp cu copiii lor, incercand sa puna bazele unei relatii de invidiat. In general se vorbeste despre rolul mamei in familie si in relatia cu copiii, totusi rolul tatalui este la fel de important in formarea viitorului caracter al copilului.

Cu siguranta apropierea dintre un tata si copilul lui este intradevar unica si este diferita fata de legatura stabila dintre mama si copil. Copilul are nevoie de un tata care sa-i ofere senzatia de siguranta, de protectie si de liniste asa cum mama ii satisface nevoia de blandete, de iubire si de duiosie.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Relatia intre tata si copil nu trebuie sa inceapa dupa nastere, dinpotriva un tata perfect va tine legatura cu copilul lui inca de cand acesta este in burtica mamei.

Copii nu au nevoie numai de figura paterna ci si de figura bunicilor.

Un copil care creste fara tata este un copil lipsit de un model masculin in viata, si va simti mereu lipsa tatalui, se va atasa foarte mult de mama si va deveni foarte sensibil.

Fiecare copil, mai ales baietii vor dori sa-i semene tatalui lor cand vor fi mari, iar fetele vor cauta trasaturile tatalui lor in viitorul lor partener de viata. De aceea tatal trebuie sa aiba vedere ca reprezinta un model pentru copii si nu trebuie sa le ofere exemple proaste.

Iata cateva moduri simple in care tatal isi poate petrece timpul cu bebelusul sau.

Daca bebelusul nu mai mananca la san, acum este momentul ideal sa-i fie prezentat tatal in calitate de persoana care-i ofera hrana.

Biata si masajul care urmeaza dupa aceasta reprezinta momente unice ce pot ajuta la cunosterea reciproca dintre tata si copilul sau.

Pentru ca tatal sa-si cladeasca o relatie solida cu micutul sau, trebuie ca sotia sa se retraga si sa le permita celor doi sa petreaca timp in intimitate.

Cu cat parintele petrece mai mult timp cu copilul sau si cei doi fac mai multe lucruri impreuna, relatia se va desfasura mai repede si va fi mai solida.

Sursa: www.copiisimamici.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu