Cum petrecem eficient vacanta de vara?

Cum petrecem eficient vacanta de vara?

KidsVacanta de vara poate reprezenta pentru cei mai multi dintre scolari o modalitate de evadare din lumea plina de indatoriri scolare. Chiar daca programele scolare sunt destul de incarcate, numarul temelor pentru acasa fiind destul de mare, scolarilor nu li se poate permite absolut totul in aceasta perioada mult asteptata.

Vacanta de vara va trebui parcursa intr-un mod cat se poate de eficient, in care scolarul sa aiba timp atat pentru odihna si relaxare, cat si pentru orele de joaca cu prietenii si pentru recapitularea unor cursuri importante predate in anul scolar precedent de catre cadrele didactice.

Chiar daca fiecarui scolar ii este dor de orele de joaca cu prietenii in care sa uite de grijile scolii, este indicat ca parintii sa incerce sa le stabileasca acestora un program de odihna destul de bine pus la punct, ce va trebui respectat cu mare strictete. In fond, in timpul vacantei de vara orice copil va trebui sa se relaxeze si sa se detaseze catusi de putin de responsabilitatile scolare. Tocmai de aceea, se recomanda ca in tot acest timp, parintii sa isi faca cat mai mult timp pentru copilul lor, petrecand impreuma cele mai frumoase momente. Vor putea sa se plimbe, sa calatoreasca, sa se distreze si sa comunice mai mult timp cu copiii, vacanta de vara fiind, de cele mai multe ori, asimilata si cu perioada concediilor adultilor.

Orele de joaca cu prietenii sunt la fel de importante. In acest fel, copilul se va putea simti liber, fara griji si probleme, gandul zburandu-i foarte departe de scoala, lucru benefic pentru relaxare si detasarea de problemele scolare.

Atunci cand vine vorba de eficienta vacantei de vara, parintii vor trebui sa se gandeasca la faptul ca aceasta perioada nu va trebui sa insemne numai joaca si recreere. Uitarea este o problema cu care se confrunta orice fiinta umana, mai ales intr-un interval atat de lung. Tocmai de aceea, se recomanda ca in timpul vacantei de vara elevul sa faca macar o parte dintre temele recomamdate de profesor, recapituland in acest mod o mare parte dintre cursurile anului scolar precedent. Asadar, pe langa orele de joaca este indicat ca scolarul sa isi dea seama de importanta temelor pentru acasa, realizate in aceasta perioada. Discutiile cu parintii le vor putea deslusi gandurile si ii vor putea face destul de responsabili. Cu toate acestea, nu insistati ca temele pentru acasa sa fie realizate tocmai in perioada de debut a vacantei intrucat elevul va fi destul de obosit, surmenat si stresat de cerintele grele ale anului scolar ce tocmai s-a incheiat, dar si de evaluarile de final pe care a fost nevoit sa le depaseasca. In cazul in care nu o face din placere, temele si recapitularile din timpul vacantei vor putea sa se faca atunci cand parintii considera ca micutul a avut la dispozitie suficient timp pentru a se odihni si relaxa. In cazul in care copilul prefera, parintii ii pot organiza un program bine stabilit, in asa fel incat in fiecare saptamana sa ia contact cu lectiile predate.