Cum poți lucra eficient de acasă atunci când ai copii

Dacă gândul de a lucra de acasă cu copilul tău pare înspăimântător, nu ești singur. Copiii necesită atenție 24 de ore din 24 și mulți dintre noi suntem nevoiți să jonglăm cu cerințele șefilor și nevoile copiilor.

Din cauza situației cu care ne confruntăm, toți am fost nevoiți să ne adaptăm din mers schimbărilor apărute în viața noastră de la o zi la alta. Una din cele mai mari schimbări a fost adaptarea la telemuncă în cazurile unde a fost posibil, dar și faptul că școlile și grădinițele au fost închise.

Iată o serie de sfaturi pe care le-ai putea pune în aplicare pentru a lucra eficient de acasă:

Încercați să vă faceți un program bine stabilit

Este important să vă organizați ziua în funcție de intervalul orar în care lucrați. Gândiți-vă în primul rând câte ore sperați să lucrați în acea zi sau veți avea timp să întoarceți apelurile pierdute? Ce puteți realiza în timp ce fiul sau fiica dvs. se colorează în camera alăturată? Veți reuși să faceți mai multe dacă lucrați inteligent și punctual.

Acestea fiind spuse, unul dintre cele mai bune beneficii ale muncii acasă este flexibilitatea.

Asigurați-vă că aveți un acord cu privire la câte ore pe zi ar trebui să stați conectați. Având în vedere motivul pentru care lucrăm de acasă (răspândirea coronavirusului), unii angajatori pot înțelege necesitatea programului flexibil.

Pentru organizarea programului pe zile vă puteți ajuta și de aplicațiile de pe telefon.

Profitați de somnul din timpul zilei al copilului

Profitați de somnul micuților pentru a rămâne productivi în timp ce lucrați de acasă. Fie că doarme o oră sau trei, folosiți acest timp pentru a termina sarcinile care necesită concentrarea voastră completă.

Dacă, dintr-un anumit motiv, micuțul nu doarme, vă puteți realiza activitățile care necesită o atenție deosebită în prima parte a zilei când este mai odihnit.

Încercați să separați rolul de mamă și cel de angajat

Dacă nu înveți să-ți păstrezi rolurile de mamă și femeie de afaceri separate, oferindu-ți fiecărei activități doza de concentrare potrivită, vei simți că niciodată nu vei face față.

Pentru a vă separa mental de restul casei, organizați-vă un colț unde vă puteți desfășura activitatea profesională și pe care îl puteți părăsi la sfârșitul programului de lucru

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare