Cum sa previi transmiterea virozei de la un frate la celalalt

Cum sa previi transmiterea virozei de la un frate la celalalt

0

Odata cu schimbarea anotimpurilor, foarte multi copii contacteaza tot felul de raceli si viroze. Acest lucru este valabil atat pentru copiii de scoala, cat si in cazurile in care unul dintre frati merge la gradinita sau la scoala, iar celalalt sta acasa. Ce se poate face in aceasta situatie, cum poti sa-l protejezi pe cel mic ca sa nu se infecteze?

Racelile, gripa si alte infectii sunt contagioase. Pentru ca este foarte dificil sa-i tii pe copii despartiti, racelile se transfera usor de la unul la altul. Virusurile se transmit atat daca cei mici stau unul langa celalalt pe canapea, se imbratiseaza sau se pupa, dar si daca isi imprumuta jucariile, care au germeni. Ca sa nu mai vorbim de stranut sau tuse.

Iata cateva sfaturi pentru a impiedica transmiterea infectiei:

  • Incerca sa-i reamintesti copilului bolnav sa se spele cat mai des pe maini, mai ales dupa ce isi sufla nasul sau stranuta.
  • Daca fratiorul mai mic este alaptat, nu inceta alatarea in aceasta perioada de expunere la boli. Laptele matern contine imunoglobuline care stimuleaza sistemul imunitar.
  • Ai grija ca cei mici sa nu manance cu aceleasi tacamuri sau sa bea din acelasi pahar.
  • Pregataste-i copilului expus la infectie un regim alimentar variat, cu multe preparate care contin vitamina C. Evita dulciurile – consumul acestora reduce rezistenta copilului in fata bolii.
  • Stim ca este dificil, dar incearca sa limitezi joaca copiilor impreuna. Separarea temporara cu siguranta le va face bine.
  • Limiteaza schimbul reciproc de jucarii. Ideal ar fi ca fiecare copil sa se joace cu jucariile sale, doar acum (daca este posibil asa ceva). Jucariile din plastic pot fi curatate, daca este nevoie, cu apa si sapun sau cu gel dezinfectant pentru mani.
  • Scoate copii cat mai des afara, la aer curat. Plimbarile zilnice intaresc sistemul imunitar.