Cum procedam la diversificare?

Cum procedam la diversificare?

0

A doua etapa – supa de legume si piureul de legume pasate

Deja copilul pare ca se mareste pe zi ce trece. A depasit cele 4 luni de viata, asa ca, potrivit parerilor mamicilor mai “vechi” in breasla, poti sa ii introduci alimentatia diversificata. Ai depasit etapele sucurilor de morcovi, mere, portocale, piersici, modul de preparare si de alimentare fiindu-ti expus de catre noi, asa ca de acum inainte vei putea continua, pe langa aceste sucuri naturale, combinate, cu supa de legume si piureul de legume.
Nu-ti ramane decat sa te aventurezi intr-o noua etapa a alimentatiei celui mic. Asa ca, treci la supa de legume strecurata, primul pas in introducerea alimentatiei.
Supa de legume strecurata se poate face prin fierberea in clocot a apei, in care se vor adauga morcovi, telina, pastarnac, cartofi, ceapa, rosii, radacina de patrunjel, ardei. Dupa fierberea legumelor, acestea se vor strecura, supa obtinuta fiind consumata de catre cel mic cu ajutorul linguritei. Diversificarea se va face treptat, pornind de la o lingurita, a doua zi adaugandu-se inca una, si tot asa. Dupa ce bebelusul pare sa se fi obisnuit cu o astfel de alimentatie ii puteti pasa legumele din supa, preparand asa-numitul piure de legume pasate. Il veti alimenta tot cu ajutorul linguritei, cu multa grija, observand reactiile copilului. Daca acesta nu doreste astfel de alimente nu continuati cu alimentatia, opriti-va intrucat nu este bine sa il fortati din punct de vedere alimentar, in acest fel putandu-se produce indigestia alimentara.
In supa de legume pasate sau in piureul de legume puteti adauga, dupa circa o saptamana, branzica de vacuta proaspata, continuand alimentatia dupa modelul diversificarii (o lingurita in prima zi, adaugand ulterior cate o lingurita mai mult in zilele ce vor urma). Daca nu observati nici o reactie adversa la bebelus, ii puteti introduce carne de pui fiarta si bine pisata (data prin blender) pentru a feri bebelusul de inec.
Urmatorul pas alimentar este introducerea in piureul de legume a unei jumatati de galbenus de ou fiert, marind proportiile zilnic. Pestele reprezinta un alt aliment important in diversificarea alimentara, ajutand la dezvoltarea cognitive a copilului, adaugandu-se tot in piureul de legume.
Iaurtul simplu, fara adaosuri de fructe poate fi baut de copil inca de la varsta de 5-6 luni de viata, pornind tot “pas cu pas”.Cerealele reprezinta un alt aliment important in dezvoltarea copilului asigurand necesarul de fibre acestuia. Acestea pot fi servite zilnic de catre cel mic.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu