Cum să ai cea mai grozavă cafenea

Cum să ai cea mai grozavă cafenea

0

Foarte multe persoane își propun ca la un moment dat în viață să pornească pe calea antreprenoriatului, iar domeniul HoReCa este considerat, alături de retailul clasic și online, unul dintre cele mai tentante domenii. 

Să ai propria ta cafenea, propriul tău restaurant sau propriul tău bar este pentru mulți un vis care mai devreme sau mai târziu se poate împlini, dacă există suficientă pasiune și îndeajuns de multă muncă până acolo, pentru a strange capitalul necesar pornirii unei astfel de afaceri cu o investiție inițială destul de consistentă pentru partea de amenajare în primul rând.

Problema cea mai mare în acest domeniu este concurența. Există foarte multe locații de acest gen în zonele cu vad și implicit toate concurează pentru cam aceleași categorii de clienți, cu mici nuanțe diferite. Referindu-ne la exemplul unei cafenele (mai ușor de deschis și manageriat în comparație cu un restaurant), trebuie găsită „rețeta” pentru succes, cea care face unele localuri să aibă valuri de clienți suficient cât să se acopere cheltuielile operaționale și să rămână evident și ceva profit.

Cum faci să ai cea mai grozavă cafenea? Din punct de vedere al ofertei comerciale, nu poți reinventa lucrurile, meniul va fi cât de cât clasic, chiar dacă poți propune clienților și ceva inovații. Totuși, cea mai mare categorie de persoane care merge în cafenele și baruri comandă băuturi dintr-o gamă destul de restrânsă. Așadar, ai puțin spațiu de manevră aici, iar să atragi clienții prin preț prea mic nu este deloc o idee bună, căci riști să nu poți îndeplini țintele de încasări…

Adevărul este că oamenii nu aleg atât de mult în funcție de oferta comercială (mai ales acum, când poți găsi în hipermarketuri și supermarketuri cam orice băuturi dorești pentru acasă), ci mai ales merg în anumite cafenele și baruri pentru ambianță. Aici te poți diferenția, aici poți să acționezi astfel încât să ai o individualitate aparte în peisajul de baruri din zona ta.

 

Mobilier pentru bar în stil minimalist

O idee ar fi să mergi pe stilul minimalist, apreciat de tot mai multe persoane. Se poate spune că alegerea pieselor de mobilier cu inspirație scandinavă este „la modă” în ultima vreme la nivel internațional. Mesele și scaunele sunt evident cea mai importantă parte în amenajarea unui bar sau a unei cafenele.

Scaune de bar în stil minimalist poți să găsești într-o gamă variată în oferta magazinului online NoRDA, care lucrează cu firme și designeri ce abordează exact acest caracter nordic al tuturor pieselor create. Găsești astfel online scaune de bar la prețuri atractive, care impresionează tocmai prin nota minimalistă. Spațiul va părea mai aerisit, vei evita senzația de aglomerație chiar și în momentele în care ai mulți clienți în locație în același timp.

Poți să optezi pentru un look industrial sau poți alege elemente cu spirit ludic, cert este că scaunele de bar și de fapt toate celelalte produse disponibile online la NoRDA îmbină partea estetică remarcabilă cu partea funcțională – utilitate evidentă, confort pentru utilizatori, rezistență în timp.

Prețurile sunt prietenoase și poți comanda cu livrare oriunde în țară, prin curier. Lemn, metal și diverse alte materiale sunt utilizate cu bun gust, iar clienții tăi se vor simți plăcut într-un spațiu cu individualitate.

foto: shutterstock