Idei practice pentru alegerea ușilor de interior

Idei practice pentru alegerea ușilor de interior

0

Când plănuiești o renovare pentru locuința personală, cu siguranță iei în calcul mai multe posibilități în amenajări interioare, consultând și online diverse idei de design pe care le-ai putea aplica. Alegerea culorilor, posibilitatea de a folosi sau nu tapet în anumite spații, selectarea modelelor de parchet, gresie și faianță, după caz, sunt printre principalele elemente pe lista ta de idei. Dacă vrei să mergi mai departe și să creezi un spațiu foarte modern, departe de convențional, poți căuta în reviste și în magazine alte variante inovatoare, de exemplu soluții de tavane extensibile, utilizarea cărămizilor de sticlă, realizarea de noi configurații interioare prin eliminarea unor pereți ce nu afectează structura și construirea altora eventual, pentru recompartimentare.

Până să alegi mobilierul, electrocasnicele, covoarele, draperiile și perdelele, mai ai ceva foarte important pe lista de alegeri: ușile de interior. Spre deosebire de ușa de exterior, cu ușile de interior vei interacționa mult mai des. Ele vor fi parte din designul interior al locuinței. Având două fețe interioare, practic creează ambianță în două camere în același timp. Astfel, tot spațiul depinde de aceste uși, care trebuie alese astfel încât să se potrivească perfect cu restul elementelor din camere.

În funcție de modul în care arată pereții, dar poate și în funcție de ideile tale cu privire la alegerea mobilierului, poți selecta uși de interior mate, albe sau cu aspect de lemn, eventual parțial cu sticlă securizată și inserții metalice. Pe piață există foarte multe modele la capitolul uși interior, deci cu siguranță vei avea de unde alege. Este de preferat să alegi uși identice pentru toate camerele, pentru ca imaginea generală din holuri să fie unitară. Totuși, dacă ai un spațiu aparte, pe care vrei să îl definești în mod inedit, poți alege pentru acesta o ușă cu model distinct, dar care totuși să aibă ceva în comun cu restul ușilor.

 

Casă cu etaj = mai multe posibilități

Ești fericitul posesor al unei case cu etaj? Atunci ai și mai multă flexibilitate în alegeri diferite pentru modele de uși de interior. La parter poți să optezi pentru o variantă, iar la etaj (sau etaje) pentru un alt model, dar din nou ținând cont de modul în care ai amenajat încăperile.

 

Online, informații generale despre variante și intervale de preț

Caută online uși de interior înainte să mergi în magazine fizice. Îți vei face o idee generală despre modelele existente, dar și despre prețul la care să te aștepti. Caută modele de uși de calitate superioară, uși de interior care să fie rezistente pe termen lung. Gândește-te de la început că ușile de interior sunt mult mai solicitate decât cele de exterior, le deschizi și le închizi poate în mod repetat. Dacă ai copii, cu siguranță aceștia „vor testa” calitatea ușilor în mod repetat…

Atenție nu doar la ușă în sine, ci și la tipul de ramă. Măsoară cu atenție spațiul pentru a vedea ce dimensiuni de ușă trebuie căutate și consultă-te și cu echipa de meșteri care îți amenajează locuința – niște sfaturi practice în plus nu strică niciodată. Daca ai neclarități, nu uita că într-un magazin specializat (online sau offline) poți oricând să soliciți consultanță gratuită pentru a face mereu cele mai bune alegeri.

foto: shutterstock