Cum să ai grijă de pielea delicată a bebelușului tău?

Să fii părinte este cel mai minunat sentiment pe care îl poți trăi! Dar el vine însoțit de multe griji, întrebări, nopți nedormite, decizii complicate despre ce este bine pentru micuțul tău.

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru puiul de om, alături de hrană și somn, este igiena. Fiind atât de sensibil, bebe are nevoie de îngrijiri speciale, ca să fie evitate iritațiile, urticariile și alte probleme dermatologice.

Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi utile ca să ai grijă de pielea delicată a bebelușului tău:

 

Folosește săpun și șampon speciale pentru bebeluși

Transformă băița de seară în momentul vostru de joacă. Pentru ca bebe să nu fie speriat de apă. Până la primii pași de-a bușilea, mișcările din cădiță sunt singura activitate fizică. Așa că acordă-i importanța cuvenită. Atât pentru starea de sănătate a micuțului. Cât și pentru mobilitate și elasticitatea pielii.

Folosește săpun special de bebeluși pentru zonele cu piele cutată. Iar în rest curăță-i trupușorul cu un burete umed. Pentru baie, alege un șampon natural cu muşeţel şi ulei de lavandă. Citește cu atenție eticheta să te asiguri că produsul respectiv nu conține parabeni și chimicale. Deoarece acestea sunt foarte nocive pentru epiderma copilului.

Spală hainele bebelușului cu produse speciale

Este indicat să speli separat hainele micuțului, mai ales în primele luni de viață. Folosește săpun de rufe pentru copii, pentru că are mai puțini aditivi și nu încarcă hăinuțele cu chimicale ce pot să provoace iritații ale pielii.

Pentru ca păturica, costumașul sau bluzița preferată să fie moi și catifelate folosește balsam de rufe special pentru copii, care este produs din ingrediente naturale, fără alergeni sau coloranți și are la bază extracte naturale de mușețel, aloe vera sau levănțică.

Încearcă să previi iritațiile de piele

Achiziționează produse care să trateze iritații ale pielii (cremă pentru dermatita de scutec, produse de îngrijire pentru erupții faciale, produse de îngrijire pentru crustele de lapte). Este recomandat să le ai la îndemână dacă micuțul are probleme dermatologice.

Când schimbi scutecul curăță-i bine pielea cu șervețele fără parfum sau alcool, apoi lasă-l pe bebe să stea câteva minute până îi pui noul scutec. Astfel pielea are răgaz „să respire“ și să se aerisească.

De câte ori îi schimbi scutecul unge-i pielea cu o cremă delicată, pentru prevenirea și tratarea edemului fesier. Este recomandat să folosești ulei de mușețel sau cremă îmbogăţită cu ulei de muşeţel și lavandă pentru un efect calmant.

Hidratează pielea bebelușului

Multe probleme dermatologice apar la bebeluși din cauza lipsei de hidratare, de aceea trebuie să te asiguri că îi pui în biberon cantitatea necesară de apă și ceai, pe lângă mesele cu lapte sau cele specifice meniurilor din perioada de diversificare.

Include în rutina zilnică de îngrijire masajul cu ulei de corp hidratant și evită expunerea directă la soare, pentru că bronzul nu este bun pentru bebeluși.

 

 

Bebelușii au pielea sensibilă, se deshidratează foarte ușor, iar transpirația lor în contact cu diverse produse chimice reacționează și creează diverse iritații, alergii sau chiar intoxicații. Alege doar produse de îngrijire naturale: pudră de corp, cremă hidratantă, săpun și șampon fără parabeni, balsam de rufe cu ingrediente nonalergenice și fără parfum, astfel încât micuțul tău să fie mereu bine îngrijit și vesel!

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare