Cum sa depistam din timp cancerul de san?

Cum sa depistam din timp cancerul de san?

0
sani

palpare-san1

Picture 1 of 2

Cancerul de san reprezinta una dintre cele mai ingrijoratoare probleme ale femeilor din zilele noastre.

Desi poate fi depistat din timp, in cazul in care femeile realizeaza cu regularitate palparea sanului, in realitate tot mai multe dintre acestea nu iau in considerare modificarile ce intervin la nivelul glandelor mamare.

Potrivit specialistilor, cancerul de san reprezinta o afectiune destul de periculoasa care poate fi vindecata in cazul in care este depistata la timp. Asadar, priviti-va zilnic sanii si efectuati ori de cate ori aveti ocazia palparea acestuia, orice problema ar aparea trebuind a fi semnalata medicului.

De obicei, orice femeie se sperie atunci cand observa ca la nivelul sanului sau apar anumiti noduli. Desi acestia nu sunt intotdeauna formatiuni canceroase, trebuiesc totusi investigati cu mare atentie. Asadar, ori de cate ori va confruntati cu o astfel de problema este indicat sa mergeti la medic si sa urmati cu strictete sfaturile acestuia.

In cazul in care, desi nu va alaptati bebelusul, observati anumite scurgeri de la nivelul mameloanelor, va trebui sa mergeti la medic. Cu toate acestea, scurgerile de la nivelul sanilor pot fi cauza unor dereglari hormonale.

Un alt motiv de ingrijorare apare atunci cand la nivelul sanilor apar anumite zone rosii ori inflamatii. Desi astfel de cazuri nu sunt foarte des intalnite, acestea pot anunta cancerul de san. Tocmai de aceea, va trebui sa luati in serios aceasta problema si sa nu o tineti ascunsa intrucat nu veti face altceva decat sa agravati si mai mult problema.

Cu toate acestea, in timpul sau in apropierea menstruatiei lunare, sanii isi pot modifica forma, vor deveni mai durerosi la atingere si se pot mari. Toate aceste lucruri nu vor trebui sa va ingrijoreze intrucat sunt semnele pe care organismul le confera in aceasta perioada. Evaluarea sanului va fi realizata dupa menstruatie.

Urmarind toate aceste semne cu mare atentie orice femeie va fi ferita de pericolele imbolnavirii.

Asadar, pentru a depista din timp cancerul de san va trebui sa executati cu regularitate palparea sanului, fara sa va simtiti stanjenita de acest lucru. Singura, veti reusi, astfel sa va cunoasteti cel mai bine structura sanilor, modificarile nou aparute fiind semnalate imediat medicului.

De asemenea, o alta metoda de depistare din timp a cancerului de san consta in mersul la medic la intervale de timp regulate. Examinarea sanului de catre specialisti, precum si realizarea mamografiilor lunare sunt deosebit de importante pentru siguranta femeii.

Toate cele de mai sus sunt necesare pentru ca orice problema noua ar aparea sa poate fi tratata din timp, sansele de vindecare fiind destul de crescute.