Descoperirea identitatii in adolescenta

Descoperirea identitatii in adolescenta

0

adolescent

Picture 1 of 2

Procescul de dezvoltare si cunoastere a identitatii incepe cu descoperirea de sine a copilului, continua pe tot parcursul copilariei si devine punctul central in adolescenta.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Descoperirea identitatii poate include recunoasterea fizica si sexuala, obiectivele profesionale, credinta religioasa. Adolescentii explora aceste dimensiuni si le expun prin aspectul identitatii lor, acestea se pot schimba pe parcursul vietii, in functie de circumstante.

In procesul pe stabilire a identitatii, adolescentul se lupta cu identitatea sa, astfel unii aleg sa aiba un comportament interzis. Adolescentii de multe ori considera ca maturitate le va aduce recunoastere, acceptare si adopta un comportament ce il asociaza cu maturitatea, cum ar fi fumatul, alcoolul, etc.

Celebritatile, de asemenea sunt modele pentru adolescentii care sunt in cautarea de a experimenta diferite roluri. Ei se pot identifica cu o personalitate cunoscuta, insa in incercarea de a deveni acea persoana isi pierd propria identitate. Identificarea cu o personalitate cunoscuta, da adolescentului un sentiment de aparenta.

Stabilirea identitatii nu este un proces usor. Sunt alegeri dificile la fiecare pas, insa puteti ajuta adolescentul sa descopere aspectele cele mai stabile ale identitatii lui.

Foto: www.catena.ro / www.cafegravida.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu