Cum sa-i faci un program micului scolar

Cum sa-i faci un program micului scolar

cum-sa-i-faci-un-program-micului-scolar

Picture 1 of 2

Trecerea in clasa intai sau in randul scolarilor este o schimbare majora pentru orice copil, mai ales atunci cand timpul lui liber se reduce considerabil. Daca inainte joaca era principala lui preocupare, acum aceasta este inlocuita de teme.Pentru a se adapta mai usor la noua etapa din viata sa, trebuie sa-i faci celui mic un program, din care sa nu lipseasca joaca in aer liber.

  • Dupa scoala. Dupa terminarea orelor copilul se intoarce acasa, mananca si povesteste ce a facut la scoala. Dupa, ideal ar fi sa doarma, dar, din pacate, foarte putini mai au ora de somn. Daca nu vrea sa doarma, lasa-l sa se joace o ora. Indicat ar fi sa nu se uite la televizor si nici sa se joace la calculator. Mintea lui trebuie sa se relaxeze.
  • La joaca. Daca vrei sa ai un copil sanatos, scoate-l zilnic la plimbare, in aer liber. Cand va reveni acasa, va fi mai vesel si mai optimist. In plus s-a dovedit statistic ca acei copii care fac multa miscare sunt mai isteti si mai atenti la ore decat restul.
  • Acum sa facem temele. Dupa plimbare, va intoarceti acasa si faceti temele impreuna. Daca terminati mai repede, iar cel mic s-a dovedit atent, ofera-i drept recompensa, o jumatate de ora de televizor sau calculator.
  • Noapte buna! Daca nu a dormit in timpul zilei, la ora 9 seara, trebuie sa fie echipat de culcare. Nu ar fi rau sa-i citesti o poveste inainte de somn, sau poti sa-i povestesti intamplari din copilaria ta. Micului scoar ii place sa auda ca si tu ai fost ca el, asa se simte mai aproape de tine si dobandeste incredere in el.