Cum sa il determinati sa ii placa sa mearga la scoala?

Cum sa il determinati sa ii placa sa mearga la scoala?

0
mama si copilul la lectii (www.dr-taberei.ro)

mama si copilul la lectii (www.dr-taberei.ro)Atunci cand observati ca copilului nu ii place sa mearga la scoala sau sa invete incercati sa fiti blanzi cu el si sa ii descrieti mai mereu care sunt avantajele studiului individual si mai ales ce doreste scoala de la copii.

Nu putini sunt aceia care nu isi imagineaza de ce anume sunt nevoiti sa mearga la scoalal, sa invete, sa li se puna note…pentru ce atata straduinta? Atunci cand parintii vor reusi sa le explice care este rostul scolii vor reusi sa ii faca sa fie mai apropiati de scoala si sa le placa sa mearga acolo pentru a asculta zilnic alte si alte povestioare de la cadrele didactice.

Si chiar daca copilul ia o nota mai proasta la scoala nu va trebui sa il certati si nici sa nu aratati cu degetul spre colegul de banca care a reusit sa faca parte dintre cei laudati. Va trebui sa intelegeti ca fiecare copil are propriul sau ritm de invatare, fiecare fiind unic in felul sau, iar simpla comparatie cu colegul mai „inteligent” nu va face altceva decat sa genereze o sumedenie de frustrari si nedumeriri propriului copil, care va dori clipa de clipa sa fuga de scoala, nefiind in niciun fel motivat.

Pentru a-i demonstra la ce serveste scoala este indicat sa incercati sa ii aratati ca adunarea, scaderea sau inmultirea ii serveste si in alta parte decat la scoala, atunci cand li se da cate o lucrare. De aceea, ori de cate ori mergeti la piata sau la cumparaturi incercati sa il implicati si aratati-i astfel cat de important este sa stie sa numere si sa socoteasca. In acest mod, va fi mult mai motivat sa invete ceea ce scoala doreste sa ii arate in fiecare zi, cunoscand cat de mult il poate ajuta in mod practic in viata de zi cu zi.

Cititi-i o carte, dupa care incercati sa il determinati sa v-o povesteasca. In acest mod, isi va da seama ca atat limba romana, cat si lectura ceruta zilnic de profesorii de romana nu fac altceva decat sa ii determine sa se descurce in viata de zi cu zi.